18:12 03.02.2015

Мобільні оператори готові брати участь у розробленні систем екстреного сповіщення населення у разі НС

2 хв читати
Мобільні оператори готові брати участь у розробленні систем екстреного сповіщення населення у разі НС

Мобільні оператори готові співпрацювати з державними органами в питанні екстреного сповіщення населення у разі надзвичайних ситуацій.

"Питанням сповіщення важливо і треба займатися. Його необхідно опрацьовувати в робочій групі за участю всіх сторін процесу. Є ціла низка технічних, юридичних і організаційних питань, які необхідно вирішити. Ми з розумінням ставимося до серйозного державного завдання, готові допомагати його вирішувати, і цей процес має бути двостороннім", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" директор із корпоративного управління та контролю "МТС Україна" Олег Проживальський.

Він також додав, що у мобільних операторів є технічні можливості для впровадження подібних систем, зокрема послуга бродкаст (відправлення повідомлень, які миттєво відображаються на екрані мобільного пристрою під час отримання, але не зберігаються в пам'яті пристрою, - ІФ).

У "Київстарі" зазначили, що оператор має локальний досвід співпраці зі Службою з надзвичайних ситуацій з питань оперативного інформування населення в кількох областях України, проте системи сповіщення національного масштабу в Україні не створено.

"Законодавче вирішення питання про використання можливостей мобільних операторів для інформування населення в надзвичайних ситуаціях, безумовно, назріло і потребує вдумливого підходу до вирішення з урахуванням, зокрема, технічних можливостей передачі SMS мільйонам абонентів одночасно. Ми готові брати участь у розробленні таких рішень", - зазначив директор із корпоративних зв'язків "Київстар" Михайло Шуранов.

За даними операторів, для впровадження системи сповіщення має бути вирішено низку технічних і юридичних питань. Зокрема, правового врегулювання потребує питання масового розсилання повідомлень, оскільки, згідно з чинним законодавством, таке розсилання може розцінюватися як спам.

Крім того, Служба з надзвичайних ситуацій зі свого боку повинна мати необхідне для функціонування системи обладнання та виділений канал зв'язку, яким операторам буде оперативно та централізовано надходити необхідна інформація.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у понеділок провів виїзне засідання Держкомісії з надзвичайних ситуацій, на якому, зокрема, йшлося про необхідність співпраці з мобільними операторами під час розроблення системи з екстреного сповіщення у разі надзвичайних ситуацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА