15:27 04.02.2015

Кабмін пропонує позбавити цивільних осіб можливості отримувати статус учасника бойових дій

1 хв читати
Кабмін пропонує позбавити цивільних осіб можливості отримувати статус учасника бойових дій

Кабінет Міністрів України має намір ініціювати внесення змін до законодавства, згідно з якими цивільні особи не зможуть отримувати статус учасника антитерористичної операції та бойових дій.

"Є пропозиція взагалі відмовитися від того, щоб надавати будь-яким цивільним особам, у тому числі і чиновникам, статус учасника бойових дій. Замість цього я доручаю Мінрегіону разом із Міністерством соціальної політики та Міністерством фінансів передбачити дворазове збільшення розміру зарплат для цивільних осіб, які перебувають у зоні АТО і виконують цивільні функції щодо забезпечення наших Збройних сил, Національної гвардії у боротьбі з російськими терористами", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу в Києві.

Прем'єр висловився за ухвалення відповідних змін до законодавства України, згідно з якими статус учасника бойових дій зможуть отримувати виключно військовослужбовці ЗСУ, а також працівники силових і правоохоронних органів.

"Статус учасника бойових дій має надаватися виключно військовослужбовцям, працівникам правоохоронних органів, тим людям, які зі зброєю в руках захищають країну", - сказав А.Яценюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА