17:42 06.02.2015

Верховний суд Криму не задовольнив скаргу на арешт зампреда меджлісу кримських татар Чийгоза, він залишиться під вартою до 19 лютого

2 хв читати
Верховний суд Криму не задовольнив скаргу на арешт зампреда меджлісу кримських татар Чийгоза, він залишиться під вартою до 19 лютого

Верховний суд Республіки Крим ув п'ятницю залишив без задоволення апеляційну скаргу на арешт і тримання під вартою заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза, повідомляє інформаційне агентство QHA (агентство "Кримські новини").

Таким чином, ухвалене 29 січня рішення Київського районного суду Сімферополя про арешт А.Чийгоза залишилося в силі, і він буде під вартою до 19 лютого 2015 року.

На засідання суду прибули рідні А.Чийгоза, а також заступник голови Меджлісу Нариман Джелял, голова Центральної виборчої комісії курултаю Заїр Смедляев, член меджлісу Ільмі Умеров, активістка кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, проте до зали суду пустили тільки родичів затриманого.

На судовому засіданні була присутня прокурор Криму Наталія Поклонська.

Як повідомлялося, 29 січня в Криму представники Слідчого комітету РФ затримали зампреда меджлісу А.Чийгоза за підозрою в організації та участі в масових безладах.

За даними слідства, 26 лютого 2014 року в будівлі Верховної Ради Автономної республіки Крим (Держради АРК) під час проведення демонстрації представників меджлісу кримськотатарського народу невстановлені особи, "ігноруючи законні вимоги представників влади про припинення протиправних дій, стали закликати присутніх осіб кримськотатарської національності до непокори законним вимогам представників влади, до застосування насильства".

Київський районний суд Сімферополя обрав для А.Чийгоза запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 лютого 2015 року.

Обшук розташованого у Бахчисараї (Крим) будинку А.Чийгоза тривав понад 9 годин. Російські силовики вилучили з нього всю комп'ютерну техніку, мобільні телефони і особисті заощадження сім'ї, розповіла дружина А.Чийгоза Ельміра Аблялімова.

Генпрокуратура України відкрила провадження за фактом незаконного позбавлення волі А.Чийгоза. У Генпрокуратурі зазначили, що з інформацією в ЗМІ, 29 січня на тимчасово окупованій території півострова Крим невстановленими особами, які представилися співробітниками правоохоронних органів Російської Федерації, незаконно затримано заступника голови представницького органу кримських татар А.Чийгоза.

"Вказаними протиправними діями порушені права громадянина на свободу пересування і недоторканість, які закріплені в Конституції України. Генеральна прокуратура України продовжує вживати принципових і своєчасних заходів із захисту прав громадян на тимчасово окупованій території півострова Крим", - зазначено в повідомленні.

Голова Меджлісу Р.Чубаров заявив, що затримання А.Чийгоза свідчить про те, що в Криму окупаційна влада почала новий виток репресій проти активістів кримськотатарського національного руху.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зафіксовано влучення в двох районах Харкова, інформації про постраждалих немає

На фронті за добу сталося 114 бойових зіткнень, ворог втратив 160 осіб л/с на харківському напрямку

На місці прильоту "шахеда" в Основ'янському районі Харкова сталася пожежа

Харків під атакою ворожих "шахедів"

НАТО розглядає можливість відправки військових інструкторів в Україну - ЗМІ

НБУ в четвер підвищив офіційний курс гривні на 14 коп.

Військам РФ не вистачає потужності, щоб досягти стратегічного прориву на харківському напрямку - Каволі

"Укренерго" в п'ятницю з 8:00 до 19:00 розраховує обійтися без обмежень е/е

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА