11:21 24.02.2015

Уряд вніс до ВР законопроект про підвищення ренти для "Укргазвидобування" і "Укрнафти" з 20% до 70%

1 хв читати
Уряд вніс до ВР законопроект про підвищення ренти для "Укргазвидобування" і "Укрнафти" з 20% до 70%

Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, згідно з яким пропонує підвищити рентну плату за користування надрами з 20% до 70% для ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта" з держчасткою 50%+1 акція.

Таким чином, у разі внесення парламентом змін до Податкового кодексу, для цих компаній, за рахунок яких формується ресурс газу для потреб населення, ставка рентної плати за газ, видобутий на глибині до 5 км, зросте з 20% до 70%. Водночас рента за газ, видобутий на глибині понад 5 км, не планується до перегляду і зберігається на рівні 14%.

"Враховуючи зміни в політиці регулювання цін на природний газ, що передбачає поступову лібералізацію тарифів і забезпечення прямої бюджетної підтримки вразливих верств населення, зменшення перехресного субсидування, виникає необхідність вилучення до державного бюджету частини надлишку прибутку, який буде отримано газодобувними підприємствами внаслідок зменшення перехресного субсидування. Кошти від такого вилучення будуть використані на пряму підтримку домогосподарств", - зазначено в пояснювальній записці до законопроекту.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько зазначала, що цей захід має надати додаткові надходження до держбюджету на рівні 9 млрд грн.

За її словами, з одночасним зростанням рентних платежів заплановано збільшити ціну реалізації газу, який продається для потреб населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА