14:48 07.03.2015

Українська сторона продовжує відведення важкого озброєння від лінії розмежування, в будь-який момент готова повернути техніку назад - спікер АТО

2 хв читати

Українська сторона продовжує відведення важкого озброєння від лінії розмежування на сході країни, але в будь-який момент готова повернути техніку назад, заявляє спікер АТО Андрій Лисенко.

"Триває третій етап відведення важкої військової техніки з боку Збройних сил України. Відповідно до мінських угод вчора розпочався відвід на заздалегідь підготовлені майданчики РСЗВ "Ураган", - зазначив він на брифінгу в суботу в Києві.

А.Лисенко нагадав, що українська сторона вже відвела 100-мм протитанкові гармати МТ-12 "Рапіра" і МТ-12-Р "Рута", 152-мм артилерійські установки "Акація" та РСЗВ "Град".

Спікер АТО зазначив, що згідно з мінськими домовленостями дано два тижні для того, щоб відвести на відповідну відстань важку техніку й озброєння.

"Ми це робимо кілька днів. Кожного дня ми відводимо важке озброєння і очікуємо, що це робитиме і наш противник", - сказав він.

А.Лисенко наголосив, що українська сторона супроводжує цей процес інформаційними повідомленнями і здійснює це у присутності міжнародних спостерігачів, представників ЗМІ.

Він зазначив, що українська сторона готова будь-якої хвилини розпочати зворотний процес повернення озброєння калібру понад 100 мм назад, на бойові позиції, якщо противник спробує атакувати і піде в наступ.

Як повідомлялося, українські військові 26 лютого почали відведення 100-міліметрових гармат "Рапіра", а потім гармат "Рута". 4 березня перейшли до відведення артилерійських установок 2С3 "Акація". З 5 березня розпочалося відведення "Градів", 6 березня - "Ураганів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА