15:47 13.03.2015

Міятович засуджує репресії проти незалежних ЗМІ в Криму та закликає звільнити редактора Центру журналістських розслідувань

2 хв читати
Міятович засуджує репресії проти незалежних ЗМІ в Криму та закликає звільнити редактора Центру журналістських розслідувань

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дунья Міятович закликає негайно звільнити затриману співробітниками ФСБ Росії редактора "Центру журналістських розслідувань" Наталію Кокоріну.

"Дунья Міятович засудила залякування незалежних журналістів у Криму після сьогоднішнього затримання Наталії Кокориної, журналіста і редактора кримського новинного порталу "Центр журналістських розслідувань", - повідомляє прес-служба ОБСЄ в п'ятницю.

За словами представника ОБСЄ, це затримання свідчить про триваючу практиці де-факто кримської влади залякування та переслідування незалежних журналістів за їхню роботу.

"Я закликаю де-факто владу в Криму негайно звільнити Кокоріну", - заявила Д. Міятович.

Крім того, в повідомленні згадується про обшук у квартирі автора статей та колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Ганни Андрієвської.

"Репресії незалежних ЗМІ і свободи слова, свідками яких ми стали в Криму, є ні чим іншим, як фундаментальним порушенням основних прав людини", - наголошує Д. Міятович.

Як повідомлялося, у Криму співробітники ФСБ Росії проводили обшуки в квартирах журналістів інформаційного агентства "Центр журналістських розслідувань".

Так, у п'ятницю вранці в Сімферополі співробітники ФСБ проводили обшук у квартирі батьків редактора "Центру" Наталії Кокориної. Потім представники ФСБ вивели її з дому, посадили в машину і відвезли.

Крім того, в п'ятницю вранці співробітники ФСБ здійснили обшук у квартирі автора статей та колишнього редактора "Центру журналістських розслідувань" Г. Андрієвської. За словами батька журналістки, силовики пред'явили рішення Сімферопольського суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА