17:11 24.03.2015

Deere&Company розгляне пропозицію ХТЗ про спільну зборку комбайнів в Україні

2 хв читати
Deere&Company розгляне пропозицію ХТЗ про спільну зборку комбайнів в Україні

Американська машинобудівна компанія Deere&Company розгляне звернення ПАТ "Харківський тракторний завод" про спільне виробництво комбайнів в Україні.

"З боку Харківського тракторного заводу ім. Орджонікідзе надійшла пропозиція про реалізацію спільного проекту із зборки комбайнів і території ХТЗ. Керівництво Deere&Company розгляне та проаналізує пропозицію", - зазначено в прес-релізі Міністерства аграрної політики і продовольства.

Для реалізації проекту Мінагропрод проведе аналіз можливостей та потенціалу обладнання, запчастин, що комплектують для подальших переговорів із співпраці з американським партнером.

"Розширення присутності на українському ринку такої компанії, як Deere&Company, є значним поштовхом для розвитку всього агропромислового сектора", - зазначив глава Мінагропроду Олексій Павленко.

Як повідомлялося, раніше гендиректор ХТЗ анонсував серійне виробництво комбайнів спільно з фінською компанією Sampo Rosenlew з 2016 р.

У 2014 році ХТЗ виготовив і реалізував 1455 тракторів, що на 10,4%, або на 137 од. більше, ніж попереднього року, а цього року завод планує реалізувати понад 2 тис. тракторів (на 37,5% більше).

Минулого року підприємство продавало трактори більш ніж у 30 країн світу й було присутнім на ринках Європи, Азії, Африки та країн Латинської Америки.

Станом на четвертий квартал 2014 року майже 22,76% акцій ПАТ "ХТЗ" належить резидентові ТОВ "Бриз", 24,46% - "Алпорт Ентерпрайзис", 21,75% - "Калвертон Істеблішмент", майже 17,93% - "Голден Проперти Ентерпрайзис" (усі - Британські Віргінські о-ви).

Корпорація John Deere (Deere & Company), заснована в 1837 році, виробляє продукцію та надає послуги у сфері культивації грунту, вирощування та збору врожаю, меліорації та будівництва. В Україні представництво компанії працює з 2008 року. За 7 років роботи "Джон Дір Україна", за даними Мінагропроду, реалізувала понад 10 тис. од. сільгосптехніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА