19:46 14.04.2015

У СММ ОБСЄ закликають сторони до демілітаризації Широкиного, припинення сутичок та забезпечення доступу туди спостерігачів

2 хв читати

Представники спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ закликають протиборчі сторони припинити зіткнення в районі н. п. Широкине (поблизу Маріуполя), відвести озброєння, а також забезпечити доступ до цього населеного пункту спостерігачів місії.

Як заявив на прес-конференції у вівторок в Маріуполі заступник голови СММ ОБСЄ Александр Гуг, представники місії цього дня відвідали Широкине.

За його словами, вони змогли просунутися на 300 метрів углиб села далі від того, куди їх допускали раніше. "Кількість руйнувань у Широкиному зросла порівняно з нашим попереднім візитом. Також там багато нерозірваних снарядів", - сказав А.Гуг.

Він зазначив, що за час перебування в Широкиному спостерігачі чули понад 20 мінометних пострілів.

А.Гуг також поінформував про звуки стрільби з вогнепальної зброї у безпосередній близькості від розташування місії, але наголосив, що це була перестрілка між протиборчими сторонами, і постріли не були спрямовані у бік спостерігачів.

"Протягом нашої поїздки ми чули численні мінометні постріли, а також перестрілки зі стрілецької зброї у безпосередній близькості від місця розташування місії", - сказав А.Гуг.

За його словами, під час відвідування спостерігачами Широкиного підірвався на розтяжці журналіст. "Журналіст дістав серйозних ушкоджень унаслідок вибуху пристрою, залишеного в підвішеному стані, медик, який був у складі спостережної місії, надав йому першу допомогу", - поінформував А.Гуг.

Як наголосив заступник голови СММ ОБСЄ, в селі нині перебувають від 30 до 40 мирних жителів, серед них є й діти. У більшості з них немає електрики, питної води, бракує їжі, відсутня медична допомога.

"Продовження обстрілів у порушення режиму припинення вогню становить серйозну небезпеку не лише для представників місії, журналістів, а й для цивільних осіб, які проживають у Широкиному", - сказав А.Гуг.

Він зазначив, що спостерігачі СММ мають інформацію про жертви серед мирного населення під час Великодніх свят через активізацію боїв.

У зв'язку з цим заступник голови місії звернувся до сторін із закликом припинити зіткнення, вивести озброєння, а також допустити спостерігачів у населений пункт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА