21:15 25.04.2015

РФ направила в Крим ядерні боєголовки, припускають в ІАЦ РНБО України

1 хв читати
РФ направила в Крим ядерні боєголовки, припускають в ІАЦ РНБО України

У Інформаційно-аналітичному центрі (ІАЦ) РНБО України повідомляють, що 23 квітня на залізничній станції в м. Ростові (РФ) у бік Криму пройшли кілька вагонів з написом "Ядерна небезпека", що може свідчити про перекидання на півострів ядерних боєголовок.

"За оперативними даними, 23 квітня в генеральному консульстві України в Ростові-на-Дону пролунав тривожний дзвінок. За словами того, хто телефонував, який зі зрозумілих причин побажав залишитися невідомим, через залізничну станцію м. Ростова, імовірно, у бік Кримського півострова проїхало кілька вагонів зі знаком "Ядерна небезпека", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в суботу на сайті ІАЦ.

У Центрі зазначили, що жителі Криму вже говорили, що такі вантажі неодноразово були помічені на території півострова.

"Таким чином, військові експерти не виключають можливості транспортування військовими РФ на Кримський півострів ядерних боєголовок для пересувних ракетних комплексів", - наголошують у ІАЦ РНБО.

У Центрі наголосили, що ймовірна присутність російської ядерної зброї у Криму може бути потенційною загрозу не лише Україні, "яку, згідно з міжнародними домовленостями Росія має захищати, що сьогодні виглядає частиною театру абсурду". Така ситуація може стати загрозою також і Європі, частині країн Близького і Середнього Сходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА