12:54 29.04.2015

Випадки поширення СММ ОБСЄ недостовірної та неповної інформації недопустимі - командування АТО

2 хв читати
Випадки поширення СММ ОБСЄ недостовірної та неповної інформації недопустимі - командування АТО

Командування штабу АТО відзначає необхідність якнайшвидшого встановлення спостережною місією ОБСЄ веб-камер для спостереження в гарячих точках уздовж усієї лінії зіткнення на Донбасі для отримання об'єктивної картини того, що відбувається.

"Командування антитерористичної операції вважає, що випадки поширення СММ ОБСЄ недостовірної та неповної інформації недопустимі та наголошує на необхідності якнайшвидшого вирішення питання про встановлення СММ ОБСЄ веб-камер для спостереження в найгарячіших точках уздовж усієї лінії зіткнення", - йдеться в заяві командування штабу АТО у зв'язку з інформацією СММ ОБСЄ щодо обстрілів у районі Широкиного.

Заяву оприлюднено в середу на сайті Міністерства оборони України.

"На офіційному веб-сайті СММ ОБСЄ поширено інформацію, з якої випливає, що протягом дня 26 квітня спостерігачі місії в районі населеного пункту Широкине Донецької області зафіксували загалом 413 пострілів з озброєння різних типів, які нібито були здійснені підрозділами Збройних сил України у напрямку території, контрольованої незаконними збройними формуваннями окремих районів Донецької області", - йдеться в заяві.

При цьому, зазначено в заяві, за цей самий проміжок часу на контрольованій Україною території спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували лише два вибухи від артилерійських снарядів калібром 122 мм на східній околиці населеного пункту Бердянське Донецької області.

"Командування штабу АТО офіційно заявляє, що оприлюднені СММ ОБСЄ дані не відповідають інформації про обстріли контрольованої Україною території, зафіксовані штабом АТО в секторі "М", - наголошують у штабі АТО.

Загалом, йдеться в заяві, протягом зазначеного часу було зафіксовано 17 випадків відкриття вогню по позиціях Збройних сил України, у відповідь на які підрозділи ЗСУ вісім разів відкрили вогонь. Ця інформація опосередковано підтверджується даними, отриманими Спільним центром контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін від представників окремих районів Донецької області, які здійснювали моніторинг режиму припинення вогню на пості спостереження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА