10:01 13.05.2015

Нардепів Клюєва та Мельничука підозрюють у вчиненні низки злочинів, Шокін вніс до ВР подання про зняття з них недоторканності

2 хв читати
Нардепів Клюєва та Мельничука підозрюють у вчиненні низки злочинів, Шокін вніс до ВР подання про зняття з них недоторканності

Генеральна прокуратура підозрює нардепів Сергія Клюєва (фракція "Опозиційний блок") і нардепа, екс-комбата "Айдару" Сергія Мельничука в скоєнні низки кримінальних злочинів. У зв'язку з цим генпрокурор Віктор Шокін вніс до парламенту подання про зняття із зазначених парламентарів недоторканності та подальшого притягнення до кримінальної відповідальності.

"Направлено два подання для розгляду щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Клюєва Сергія Петровича, якого підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство - ІФ) та ч. 5 ст. 191. Також направлено подання для розгляду щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Мельничука Сергія Петровича", - сказав В.Шокін на брифінгу в Києві у вівторок увечері.

Він зазначив, що немає часу перераховувати всі статті КК України, за якими обвинувачують С.Мельничука. Водночас, за його словами, основна стаття, яку інкримінують екс-комбату "Айдару", - це створення злочинної організації.

Говорячи про підозру у вчиненні злочинів С.Клюєвим, генпрокурор зазначив: "Клюєва звинувачують у шахрайстві - разом зі своїм братом Андрієм вони шахрайським шляхом заволоділи фінансовими коштами, а також заволоділи майном підприємств і приватних осіб".

Водночас він наголосив, що про арешт С.Клюєва наразі не йдеться. "Поки що ні", - сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи буде прокуратура наполягати на його арешті.

В.Шокін заявив, що статті, за якими обвинувачують парламентарів, передбачають покарання для С.Клюєва - понад десять років в'язниці, а для С.Мельничука - "аж до довічного".

Генпрокурор зауважив, що йому невідомо про місцезнаходження парламентарів.

В.Шокін також із жалем заявив, що "це не останнє подання (про зняття недоторканності - ІФ) стосовно народних депутатів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА