13:20 15.05.2015

Захист оскаржить вирок суду Сімферополя активісту, який напав на міліціонера в Києві під час Майдану

2 хв читати
Захист оскаржить вирок суду Сімферополя активісту, який напав на міліціонера в Києві під час Майдану

Захист Олександра Костенка, засудженого в п'ятницю судом першої інстанції до чотирьох років і двох місяців колонії за завдання травм міліціонеру під час масових заворушень у Києві в лютому 2014 року, має намір оскаржити вирок, повідомив адвокат підсудного Дмитро Сотников.

"Ми подаватимемо, безумовно, апеляцію", - сказав Д.Сотников журналістам після оголошення вироку в Київському районному суді Сімферополя.

Адвокат обвинуваченого та родичі О.Костенка покинули зал суду до початку оголошення вироку, повідомивши, що роблять це на знак протесту.

Вирок суду надає десять днів на подання апеляційної скарги.

Київський районний суд Сімферополя засудив до чотирьох років і двох місяців позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму без штрафу Олександра Костенка, якого обвинувачують у завданні легких тілесних ушкоджень працівнику українського міліцейського спецпідрозділу "Беркут" під час масових акцій протесту в Києві в лютому 2014 року, передає кореспондент "Інтерфаксу" із зали суду.

Сторону обвинувачення на суді представляла прокурор Республіки Крим Наталія Поклонська, вона просила призначити підсудному покарання у вигляді чотирьох років і трьох місяців позбавлення волі та штрафу у розмірі 80 тисяч рублів.

О.Костенко інкримінують скоєння злочинів, передбачених п. "б" ч. 2 ст. 115 КК РФ (умисне завдання легкої шкоди здоров'ю), ч. 1 ст. 222 КК РФ (незаконне придбання, зберігання та носіння основних частин вогнепальної зброї).

За даними обвинувачення, підсудний кинув камінь у працівника кримського міліційного підрозділу "Беркут", що брав участь в охороні громадського порядку в Києві 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку біля будівлі парламенту України. Він також без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання в Сімферополі ствол від нарізної зброї.

Н.Поклонська раніше повідомила, що О.Костенка затримали на території Республіки Крим. Вона повідомила також, що кримське управління Слідчого комітету Росії розслідує й інші епізоди завдання тілесних ушкоджень міліціонерам під час заворушень у Києві. Раніше прокуратура порушила за цими фактами кримінальну справу, постраждалими було визнано близько 50 працівників правоохоронних органів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА