15:47 20.05.2015

Бізнес-омбудсмен із середи починає приймати скарги від бізнесу на органи держвлади України

2 хв читати
Бізнес-омбудсмен із середи починає приймати скарги від бізнесу на органи держвлади України

Офіс бізнес-омбудсмена від сьогодні готовий приймати скарги від бізнесу на органи державної влади, повідомив бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета.

"Від сьогодні ми офіційно починаємо приймати скарги від бізнесу з приводу бізнес-клімату в Україні", - сказав він на прес-конференції в Кабміні.

За його словами, штат офісу бізнес-омбудсмена складатиметься з 15 співробітників. У понеділок спостережна рада офісу затвердила регламент діяльності та критерії скарг.

А. Шемета зазначив, що від приватного бізнесу прийматимуть скарги лише на дії держорганів, а не приватного бізнесу.

Він також додав, що офіс бізнес-омбудсмена – це досудовий орган і не розглядатиме спори, якщо вони паралельно розглядаються в судах. Будуть прийматися скарги на дії держорганів, що сталися не більше одного року (термін давності оскаржуваної події до 1 року).

А. Шемета зазначив, що бізнес, окрім скарги в офіс бізнес-омбудсмена, має здійснити хоча б один адміністративний крок, тобто, хоча б оскаржити дію держоргану, подавши скаргу безпосередньо в цей же держорган.

Бізнес-омбудсмен додав, що його офіс заохочуватиме до подання скарг через Інтернет.

За словами бізнес-омбудсмена, сьогодні (20 травня – ІФ) Кабмін планує розглянути питання про призначення двох його заступників Тетяни Короткої та Ярослава Григорчака.

Як повідомлялося, уряд України в листопаді 2014 року вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійний консультативно-дорадчий орган. Основне її завдання – розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, вироблення рекомендацій владі у сфері підприємництва. У грудні бізнес-омбудсменом був призначений екс-комісар ЄС із питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує законодавчо гарантувати бізнес-омбудсмена, його заступникам і співробітникам, що безпосередньо розглядає скарги підприємців, недоторканність на весь строк їх перебування на посаді. Відповідна ініціатива міститься в проекті закону "Про заснування бізнес-омбудсмена", розробленому Міністерством економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА