14:40 04.06.2015

"Нафтогазвидобування" просить бізнес-омбудсмена захистити компанію від дій Генпрокуратури

3 хв читати
"Нафтогазвидобування" просить бізнес-омбудсмена захистити компанію від дій Генпрокуратури

ПРАТ "Нафтогазвидобування" направило скаргу бізнес-омбудсмена Альгірдасу Шеметі на дії Генеральної прокуратури України, які призводять до блокування роботи підприємства, повідомила прес-служба компанії в четвер.

"Дії ГПУ порушують законні права та інтереси компанії, а також суперечать заявленому Україною курсу на реформи та європейський вектор розвитку країни", - йдеться в повідомленні.

У скарзі до бізнес-омбудсмена компанія просить вжити передбачених законодавством заходів для усунення фактів порушення прав і інтересів компанії, а також притягнути до відповідальності винних у блокуванні її роботи.

У "Нафтогазвидобування" нагадують: з 30 березня 2015 року робота компанії блокується шляхом арешту рахунків і майна компанії, а також заборонами на продаж видобутого газу і конденсату.

"Ці заходи застосовує Генеральна прокуратура в рамках кримінального провадження, відкритого в 2012 року і не має ніякого відношення до господарської чи іншої діяльності ПРАТ", - зазначили в прес-службі.

"Нафтогазвидобування" розглядає дії представників Генпрокуратури як умисне перешкоджання законній господарській діяльності компанії. Такі дії суперечать законам "Про захист економічної конкуренції", "Про ринок природного газу", Конституції України та міжнародним договорам у частині невтручання держави в господарську діяльність, повазі і захисту всіх форм власності, розвитку конкуренції.

"Дії правоохоронців грубо порушують норми Кримінального процесуального кодексу України. Арешти та заборони можуть застосовуватися лише в разі оголошення підозри у скоєнні злочину або пред'явлення обвинувачення конкретній особі з метою забезпечення конфіскації майна або задоволення цивільного позову за рахунок майна винного. Однак за три роки розслідування не було пред'явлено жодної підозри або обвинувачення", – наводяться в повідомленні слова начальника відділу з правового забезпечення ПАТ Юлії Боржемської.

У компанії взазначають, що через обмеження роботи "Нафтогазвидобування" Україна лише в 2015 року недоотримає до 1 млрд куб. м газу внутрішнього видобутку. "Жодне інше вітчизняне підприємство не зможе компенсувати ці обсяги. Зробити це можна буде лише за рахунок збільшення імпортних поставок", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд України в листопаді 2014 року вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійний консультативно-дорадчий орган. Основне її завдання – розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, напрацювання рекомендацій владі у сфері підприємництва. У грудні бізнес-омбудсменом був призначений екс-комісар ЄС з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета.

"Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. Основний акціонер – енергетичний холдинг ДТЕК. Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області – Семиренківському і Мачухському. Доведені запаси природного газу становлять 20 млрд куб. м, газового конденсату – 2 млн тонн.

"Нафтогазвидобування" станом на 2015 рік експлуатує 15 свердловин. Видобутий газ доводиться до товарної кондиції на трьох установках комплексної підготовки газу – "Олефірівка", "Семиренки" і "Мачухи". Обсяг видобутку природного газу за підсумками 2014 року становив 752 млн куб. м, газового конденсату – 29 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА