13:42 09.06.2015

Генпрокурор України вважає за необхідне продовжити спільну роботу з Нідерландами з розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга"

2 хв читати
Генпрокурор України вважає за необхідне продовжити спільну роботу з Нідерландами з розслідування катастрофи малайзійського "Боїнга"

Генеральний прокурор України Віктор Шокін вказав на необхідність продовження спільної роботи України і Нідерландів у рамках розслідування авіакатастрофи малайзійського "Боїнга" в Донецькій області минулого літа.

"Віктор Шокін переконаний в необхідності продовження спільної роботи у рамках розслідування цієї трагедії для виявлення усіх обставин, що передували загибелі літака і що мали місце після авіакатастрофи. Також він зазначив, що має бути встановлена об'єктивна істина в цьому кримінальному провадженні, а винні повинні постати перед судом і бути покарані", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури про підсумки зустрічі В. Шокіна з генеральним прокурором Нідерландів Германом Болхаром 8 червня в Києві.

У свою чергу генпрокурор Нідерландів подякував українським колегам за професіоналізм і конструктивну співпрацю, а також створення Генеральною прокуратурою України як приймаючою стороною умов для роботи спільної слідчої групи.

Сторони домовилися про координацію подальших кроків спільної діяльності.

"Боинг-777" авіакомпанії "Малайзійські авіалінії", що летів з Амстердама (Нідерланди) в Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи на сході України 17 липня 2014 року. На його борту було 298 осіб, усі загинули.

На початку травня міністр безпеки і юстиції Королівства Нідерланди Герард Адріан ван дер Стюр повідомив, що робота міжнародної пошукової місії у рамках розслідування причин аварії "Боїнга" завершена. За його даними, залишаються неідентифікованими тіла двох пасажирів літака.

На початку червня поточного року в Службі безпеки України заявили, що нідерландські експерти планують завершити ДНК-експертизу останків пасажирів "Боїнга" до 1 липня 2015 року, ще через місяць - передати останки родичам загиблих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА