13:44 09.06.2015

Пожежники не були забезпечені засобами для локалізації пожежі на нафтобазі – "БРСМ-Нафта"

2 хв читати

Пожежно-рятувальні служби, які прибули для гасіння пожежі на нафтобазі в с. Крячки Васильківського району Київської області, не були забезпечені необхідними засобами для локалізації займання та оперативної ліквідації події.

"Змушені констатувати, що прибули на місце пожежно-рятувальні служби не були забезпечені необхідними засобами для локалізації спалаху і оперативної ліквідації події", - зазначено в заяві директора департаменту стратегічного маркетингу мережі АЗК "БРСМ-Нафта" Олександра Мельничука, переданій в агентство.

У заяві зазначено, що повідомлення про пожежу було відправлено співробітниками нафтобази о 17:29 8 червня в оперативно-диспетчерську службу Васильківського району. Займання сталося біля резервуара з паливом об'ємом 800 куб. м (ємність 650 т). "На момент прибуття перших підрозділів, відсутня оцінка того, що відбувається, у зв'язку з чим рятувальники були змушені організовувати гасіння та прийняття тактичних рішень за місцем, що спричинило за собою втрату часу для локалізації пожежі", - наголошується в заяві "БРСМ-Нафта".

Після того, як у пожежно-рятувальних служб вичерпалися запаси піноутворювача, мережа "БРСМ-Нафта" вжила екстрених заходів із забезпечення рятувальників цією сумішшю – 40 тонн піноутворювача надали мережа АЗК "KLO", Білоцерківський шинний завод "Росава", міжнародний аеропорт "Київ", ТОВ "Альянс Оіл Україна".

"Компанія, і я особисто готові оперативно надати усі додаткові матеріали, інформацію та ресурси, щоб допомогти в оперативному, об'єктивному і повному розслідуванні цього інциденту та притягнення винних до відповідальності... Ми дякуємо рятувальникам за ті самовіддані зусилля, які вони зараз роблять на місці пожежі", - заявив Олександр Мельничук.

За даними "БРСМ-Нафта", унаслідок пожежі постраждали четверо працівників нафтобази, станом на 7.00 вівторка один чоловік помер у лікарні. "Ми глибоко сумуємо разом із рідними нашого загиблого співробітника, і зі свого боку надамо родині всю необхідну і належну підтримку", - зазначено в заяві.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі "БРСМ-нафта" в селі Крячки (Васильківський район, Київська обл.) сталася у понеділок ввечері, інформація про загорання надійшла о 17.29 – спочатку загорівся резервуар з паливом об'ємом 800 куб. м (ємністю 650 тонн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА