14:41 10.06.2015

"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" звільнити резервуари до 1 липня та погасити 107,5 млн грн боргу

2 хв читати
"Укртатнафта" вимагає від "Укртранснафти" звільнити резервуари до 1 липня та погасити 107,5 млн грн боргу

ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ), підконтрольне групі "Приват", вимагає від компанії "Укртранснафта", в якій держава в особі НАК "Нафтогаз України" відновила оперативне управління в травні, звільнити до 1 липня орендовані для зберігання нафти резервуари та погасити 107,5 млн грн боргу за оренду з квітня по 10 червня.

"Вимагаємо терміново сплатити заборгованість з орендної плати; розірвати договір оренди від 1.04.2015 р.; до 1.07.2015 р. звільнити резервуари ПАТ "Укртатнафта" і надати реквізити або пропозиції щодо відкачування нафти, що є власністю ПАТ "Укртранснафта", - йдеться в листі НПЗ від 10 червня, розміщеному на його сайті.

"Укртатнафта" відкидає претензії "Укртранснафти", висловлені в листі від 29 травня, щодо зміни якості нафти, що зберігається, та її використання заводом. Так, за даними "Укртатнафти", сировина повністю відповідає ГОСТ 9965-76 та зберігається непошкодженою.

У своєму листі "Укртатнафта" зазначає, що через зберігання нафти в інтересах "Укртранснафти" компанія не змогла закуповувати сировину для власних потреб у достатньому обсязі й добова переробка Кременчуцького НПЗ впала на 20%.

Як повідомлялося, влітку 2014 року з нафтопроводів "Укртранснафти" було викачано 628,4 тис. тонн нафти. У резервуарних парках "Укртранснафти", зокрема, зберігається 232,6 тис. тонн нафти, ПАТ "Укртатнафта" - 239,9 тис. тонн, ПАТ "Нафтохімік Прикарпаття" - 101,9 тис. тонн, НПК "Галичина" - 46,7 тис. тонн.

При цьому вартість зберігання нафти було збільшено. Нині щомісячне зберігання нафти на трьох приватних НПЗ обходиться "Укртранснафті" в 75 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА