14:34 12.06.2015

Слідство відпрацьовує 4 версії причин пожежі на нафтобазі під Києвом - Аваков

1 хв читати
Слідство відпрацьовує 4 версії причин пожежі на нафтобазі під Києвом - Аваков

Міністерство внутрішніх справ України розглядає чотири версії пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта" під Києвом, повідомив глава відомства Арсен Аваков.

"Ми розглядаємо чотири ключові версії пожежі. Перша - це порушення правил безпеки на вибухонебезпечному підприємстві при експлуатації: проведення зварювальних робіт або поводження з вогнем. Друга - недотримання обслуговуючим персоналом технологічного процесу, невідповідність технічного стану устаткування нафтобази. Третя - умисний підпал із метою дискредитації групи компаній БРСМ. І четверта - підпал із метою отримання компенсації", - сказав А. Аваков на засіданні уряду в п'ятницю.

Він також повідомив, що було встановлено, що діяльність із переробки і реалізації нафтопродуктів на зазначеній базі здійснювалася без відповідних дозволів на введення в експлуатацію. Так, за його словами, у державній архітектурно-будівельній комісії відсутня яка-небудь інформація про цей об'єкт.

Крім того, глава МВС озвучив результати допитів співробітників нафтобази. "Під час допиту працівників підприємства вже встановлено, що роботи проводилися без дотримання правил безпеки шляхом змішування бензину різних октанових чисел", - зазначив А. Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА