17:46 12.06.2015

Розслідування справи Клюєва цілком у компетенції Генпрокутатури, але в роботі не вистачало рішення ВР про його арешт - Наливайченко

3 хв читати
Розслідування справи Клюєва цілком у компетенції Генпрокутатури, але в роботі не вистачало рішення ВР про його арешт - Наливайченко

У справі народного депутата Сергія Клюєва не вистачає рішення Верховної Ради про його арешт, зазначає глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Справу розслідує Генеральна прокуратура і всі коментарі щодо цієї справи, зокрема щодо процесуальних дій – виключно компетенція прокурора. Але можу підтвердити, що, дійсно, нам через два дні після рішення Верховної Ради про позбавлення недоторканності надходили доручення. Перше доручення - на вручення повістки народному депутату", - розповів В. Наливайченко журналістам у п'ятницю в Києві.

Він висловив думку про те в роботі у цій справі "не вистачало і не вистачає до цього часу рішення Верховної Ради про його арешт". "На моє переконання, як колишнього народного депутата, коли Верховна Рада позбавляє недоторканності, необхідно раз і назавжди визначити, що одразу в залі дається дозвіл на притягнення до відповідальності. Якщо це кримінальна відповідальність – одразу має вручатися повістка, має стояти поруч автозак, і він має їхати на цьому автозаку, а не на дорогому "Мерседесі", - зазначив глава СБУ.

В. Наливайченко також нагадав, що С. Клюєв намагався залишити територію України через аеропорт "Бориспіль", коли Верховна Рада ухвалювала рішення про зняття з нього недоторканності. "Але добре в терміновому порядку спрацювали прикордонники і не дали йому виїхати, але доручення на затримання так і не було. І я ні в якому разі не звинувачую колег з прокуратури, оскільки вони діяли за законом", - додав він.

"Законодавець має все-таки піти на рішучі дії - давати дозволи заарештовувати таких людей, які ховаються за депутатськими мандатами", - наголосив глава СБУ.

Відповідаючи на запитання про те, чи перебуває С. Клюєв в Україні, В. Наливайченко сказав: "Не можу надати такої інформації - все в компетенції Генпрокуратури, справа перебуває там".

Як повідомлялося, 12 травня генпрокурор Віктор Шокін вніс до парламенту подання про зняття недоторканності з С. Клюєва у зв'язку з підозрою його у скоєнні кримінальних злочинів за 4 ч. і 190 (шахрайство) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення С. Клюєва до кримінальної відповідальності. Того ж дня парламентарій намагався полишити межі України через аеропорт "Бориспіль", але його не пропустили працівники Держприкордонслужби.

4 квітня C. Клюєв не прийшов на допит, після чого Служба безпеки України почала його розшук на території України за дорученням Генеральної прокуратури. У МВС внесли дані про розшук нардепа на облік.

9 червня генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що С. Клюєва "дійсно оголошено в розшук, розшук виконує СБУ". Уточнюючи, чи шукають нардепа на території України, В. Шокін сказав: "Звичайно, в Україні. Міжнародний розшук. Ми вживаємо комплекс заходів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА