15:19 30.06.2015

Нардеп Мельничук заявляє, що повідомляв Генпрокуратуру про злочини бійців "Айдару", але слідчі свідомо спотворили факти

2 хв читати
Нардеп Мельничук заявляє, що повідомляв Генпрокуратуру про злочини бійців "Айдару", але слідчі свідомо спотворили факти

Народний депутат України Сергій Мельничук звинуватив слідчих Генпрокуратури, зокрема й першого заступника голови відомства Володимира Гузира, в скоєнні кримінального злочину, а саме в прихованні злочину бійцями "Айдара" і зловживанні службовим становищем.

Як повідомляє у вівторок прес-служба нардепа, С. Мельничук заявляє, що "злочини проти нього було здійснені групою осіб - старшим слідчим в особливих справах ГПУ Корнелюком М.В., старшим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримкою державного звинувачення ГПУ Зубковим А.Ю., і першим заступником Генерального прокурора України - Гузирем В.П."

У повідомленні зазначено, що 29 травня, 8 червня і 10 червня 2015 р. під час проведення процесуальних дій, нардеп повідомляв вищезгаданим представникам прокуратури про вчинені злочини громадянами двома бійцями "Айдару" Оксаною Капись і Русланом Козубом, які самовільно залишили розташування військової частини в Луганській області та прибули на автомобілі в м. Ірпінь Київської області.

"При цьому вказані особи викрали боєприпаси і військове майно (технічний засіб) - ноутбук, у якому містилася закрита інформація, яка становить військову таємницю, а саме: списки особового складу військової частини та штатний розклад, а також інша особиста інформація щодо військовослужбовців в/ч В0624 (тодішнє місце дислокації "Айдару" - ІФ). Надалі, 04.11.2014 року, вказані особи були затримані співробітниками міліції, в них було вилучено озброєння і боєприпаси. Матеріали щодо них спрямовано у військову прокуратуру", - зазначено в повідомленні.

Водночас, зазначають у прес-службі парламентаря, посадовці Генпрокуратури, "знаючи про ці факти скоєння злочинів" згаданими бійцями, і безпосередньо здійснюючи досудове розслідування щодо С. Мельничука, "умисне, користуючись службовим становищем, приховали скоювання злочинів Капись О. В. і Козубом P.А, змінили відомості щодо вказаних кримінальних злочинів, які надалі використовували як штучні докази проти Мельничука та інших "айдарівців".

Через це С. Мельничук у своїх заявах просить внести ці відомості в Єдиний реєстр досудових розслідувань і провести досудове слідство за вказаними фактами, оскільки вбачає в діях слідчих Генпрокуратури ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 396 КК України (приховання злочину), а також ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

На аеродромі "Кущевська" на Кубані знищено склад авіабомб - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА