14:17 01.07.2015

Генпрокуратура завершила розслідування щодо звинувачення "беркутівців" у силовому розгоні Євромайдану

2 хв читати
Генпрокуратура завершила розслідування щодо звинувачення "беркутівців" у силовому розгоні Євромайдану

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт щодо керівників спецпідрозділу міліції "Беркут" за силовий розгін учасників акцій протестів у Києві 30 листопада 2013 року, повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури.

"Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою двох заступників командира полку і двох командирів оперативних рот полку міліції особливого призначення "Беркут" Головного управління МВС України в місті Києві в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ст. 340 (перешкоджання проведенню мітингів і зборів); ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) КК України", - зазначено в повідомленні прес-служби в середу.

За інформацією відомства, керівників спецпідрозділу міліції підозрюють у тому, що "достовірно знаючи, що на майдані Незалежності в Києві мітингувальники перебувають на законних підставах, з 4:00 11 хвилин 4: 00 22 хвилини 30.11.2013 організували і за участю особового складу полку міліції особливого призначення "Беркут" провели силовий розгін учасників акцій протестів".

У Генпрокуратурі нагадують, що в результаті дій "беркутівців" четверо осіб дістали тілесних ушкоджень середньої тяжкості, 38 - легких тілесних ушкоджень, а щодо 42 осіб було вчинено насильницькі дії, що не спричинили тілесних ушкоджень.

Обвинувальний акт спрямовано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті.

Прес-служба зазначає, що всього в причетності до незаконного розгону студентського мітингу нині підозрюють 15 осіб, дев’ятеро з яких – у розшуку.

Обвинувальний акт щодо колишнього голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова за цим фактом розглядає Шевченківський райсуд Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА