16:17 09.07.2015

У ГПУ категорично не погоджуються з виправдувальним вироком екс-ректору Мельнику і готують апеляцію

2 хв читати
У ГПУ категорично не погоджуються з виправдувальним вироком екс-ректору Мельнику і готують апеляцію

Генеральна прокуратура не згодна з висновками суду щодо екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, у зв'язку з чим готує апеляційну скаргу, повідомляє управління зв'язків із громадськістю та ЗМІ Генпрокуратури.

"Всупереч встановленим фактичним обставинам справи, які сторона звинувачення вважала об'єктивно доведеними, суд дійшов висновку про недоведеність вини обвинуваченого і ухвалив виправдувальний вирок. Генеральна прокуратура категорично не згодна з явно недостовірними висновками суду, у зв'язку із чим невідкладно готується апеляційна скарга", - йдеться в повідомленні.

При цьому в Генпрокуратурі зазначили, що держобвинувачення надало суду достатньо обґрунтовані та отримані законним чином докази вини П. Мельника у скоєнні корупційних злочинів. "Генеральна прокуратура орієнтувала суд на ухвалення обвинувального вироку і призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна і позбавленням права обіймати відповідні посади строком на 3 роки", - наголосили в Генпрокуратурі.

Як повідомлялося, екс-ректора П. Мельника було затримано 27 липня 2013 року. Він вимагав та отримав від двох осіб хабар у розмірі 40 тис. і 80 тис. грн за вступ їхніх родичів до вишу. Печерський райсуд Києва 1 серпня 2013 року обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом.

7 серпня на екс-ректора одягнули електронний браслет, П. Мельник був першим високопосадовцем і першим арештантом в Київській області, щодо якого було застосовано такий спецзасіб. Між тим вже 9 серпня було відомо, що він втік з-під домашнього арешту, позбувшись електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук. 14 серпня екс-ректора було оголошено у міжнародний розшук за лінією Інтерполу.

Глава МВС Арсен Аваков 1 квітня 2014 року повідомив, що українські правоохоронці затримали П. Мельника в аеропорту після прибуття з Лондона. Печерський райсуд Києва 2 квітня 2014 року ухвалив рішення про продовження П. Мельнику строку утримання під вартою до 30 травня того ж року з можливістю внесення застави. У червні справу П. Мельника було передано до суду.

Ірпінський міський суд 8 липня 2015 року виправдав П. Мельника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА