13:14 10.07.2015

Екс-заступники голів 5 ОДА допомогли Курченку заволодіти належним "Укргазвидобуванню" та "Укрнафті" скрапленим газом за заниженими цінами – Генпрокуратура

1 хв читати
Екс-заступники голів 5 ОДА допомогли Курченку заволодіти належним "Укргазвидобуванню" та "Укрнафті" скрапленим газом за заниженими цінами – Генпрокуратура

Генпрокуратура України направила до суду обвинувальні акти стосовно колишніх заступників голів Харківської, Київської та Черкаської облдержадміністрацій.

Як повідомляється на сайті Генпрокуратури в п'ятницю, до суду передано матеріали за обвинуваченнями в заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах групою осіб шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України) та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 366 КК України).

У відомстві додали, що у скоєнні зазначених кримінальних злочинів за аналогічними фактами підозрюються і вже повідомлені про це ще двоє колишніх заступників голови Донецької ОДА.

"Як встановлено досудовим розслідуванням, зазначені чиновники протягом 2010 року - лютого 2014 р. сприяли групы осіб під керівництвом С. Курченка (бізнесмен Сергій Курченко – ІФ) у протиправному заволодінні значними обсягами належного ПАТ "Укргазвидобування" і ВАТ "Укрнафта" зрідженого газу шляхом його придбання на спеціалізованих аукціонах за цінами нижче ринкових, визначених виключно для випадків реалізації скрапленого газу для потреб населення, хоча насправді здійснювалася подальша його реалізація комерційним структурам через мережу підконтрольних підприємств і в результаті отримано злочинний прибуток", - йдеться в повідомленні.

Санкція найважчої з інкримінованих цим колишнім державним службовцям статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років, додали в Генпрокуратурі.

Водночас у відомстві не назвали імен колишніх держслужбовців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА