19:08 16.07.2015

Яценюк звинуватив депутатів у лобіюванні великих агрохолдингів

2 хв читати

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив депутатів у лобіюванні інтересів великих агропромислових холдингів.

На початку розгляду законопроектів №2173а та №2173а-1, які передбачають зміни в адмініструванні податку на додану вартість (ПДВ), група депутатів на чолі з Олександром Бакуменком (партія "Блок Петра Порошенка") заблокувала трибуну парламенту з вимогою не допустити скасування спеціального режиму оподаткування сільгоспвиробників податком на додану вартість. "Ми не голосуватимемо за законопроект, доки з нього не буде вилучено норму про спецрежим. Це (скасування спецрежиму - ІФ) призведе до критичної ситуації в АПК. Коли заявляють, що АПК сьогодні жирує - це не так!", - сказав О.Бакуменко.

За його словами, сільське господарство в Україні на сьогодні перебуває в системній кризі, а уряд, замість того, щоб знижувати податкове навантаження, вбиває галузь.

А.Яценюк у відповідь заявив, що категорично підтримує ідею допомоги сільському господарству, але пропонує підійти до скасування спецрежиму вибірково: залишити на старій системі оподаткування невеликі сільгосппідприємства - з площею земель до 3 тис. га річним виторгом до 50 млн грн. За його словами, таких компаній - 98% від кількості всіх зареєстрованих в Україні.

Прем'єр висловив сподівання, що депутати, які заблокували трибуну, підтримають таку пропозицію і тим самим доведуть, що вони не лобіюють інтересів великих аграрних холдингів: "Я переконаний, що ви сюди вийшли не за вісім олігархічних компаній, які з бюджету витягати 80% усіх бюджетних дотацій. Я розумію, що за 30 млрд грн можна блокувати трибуну. Сума велика".

А.Бакуменко заперечив, що всі десять великих аграрних компаній, які котируються на міжнародних біржах, у фінансовій звітності, аудийованій п'ятьма провідними компаніями, показали за 2014 рік чистий збиток.

Прем'єр же заперечив, що звітність агрохолдингів не відображає їхнього істинного стану справ. "Ви абсолютно праві: всі ці "бідні" десять компаній, які отримали збитки, мають 85-метрові яхти, мають найдорожчі машини, мають мільярдні статки за кордоном. А за звітністю виходить збитковість. Кого ви захищаєте і кого ви дурите, люди?", - сказав він, звертаючись до депутатів біля трибуни.

Пропозиція розглянути законопроекти №№2173а і 2173а-1 не набрало необхідної кількості голосів і Рада перейшла до розгляду інших законопроектів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА