17:29 18.07.2015

"Правий сектор" у вівторок проведе всеукраїнське віче, а у вівторок - збори руху для затвердження плану дій

2 хв читати
"Правий сектор" у вівторок проведе всеукраїнське віче, а у вівторок - збори руху для затвердження плану дій

Рух "Правий сектор" закінчив акцію біля Адміністрації президента України в Києві і планує на вівторок, 21 липня, всеукраїнське народне віче.

"Наразі акція під АП припинилася. Однак це не означає, що "Правий сектор" припиняє боротьбу проти внутрішньої окупації... "Мукачівських повстанців" у будь-якому разі ми не залишимо і будемо за них боротися", - йдеться в повідомленні на сторінці "Правого сектору" у "Фейсбуці" в суботу.

У повідомленні зазначено, що 19 липня збирається всеукраїнське народне віче, на якому буде висловлено недовіру нинішній владі". А 21 липня о 19.00 відбудуться збори військово-політичного руху "Правий сектор", на якому буде вирішуватися майбутній план дій.

Як повідомлялося, 11 липня в м. Мукачевому (Закарпатська обл.) сталася перестрілка за участю людей, близьких до М.Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектору". За різними даними, внаслідок перестрілки загинуло до чотирьох людей, близько 14 були поранені.

За інформацією МВС, близько десяти бійців "Правого сектора" раніше переховували в лісовому масиві в околицях Мукачевого, двоє були доправлені до лікарні. 16 липня в СБУ поінформували, що залишилося розшукати шістьох озброєних членів руху "Правий сектор" на території Мукачівського району.

За версією "Правого сектору", перестрілку спровокували кримінальні елементи на чолі з М.Ланем, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у деяких ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М.Ланя. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентаря Віктора Балоги.

Народні депутати України на засіданні у вівторок ухвалили постанову про створення ТСК з розслідування обставин конфлікту. ТСК очолив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. До складу комісії делегували своїх представників усі депутатські фракції та групи.

Із вечора 11 липня під адміністрацією президента у Києві проходила нечисленна акція представників і прихильників "Правого сектору".

Лідер "Правого сектору", народний депутат Дмитро Ярош 17 липня заявив, що він не закликав бійців організації , що переховуються в Мукачевому, здаватися, оскільки не вірить у гарантії безпеки, а в разі виконання наказу силовиками щодо їх ліквідації "Правий сектор" залишає за собою право захищати своїх бійців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА