13:42 20.07.2015

Невідомі знесли мобільні депутатські приймальні біля входу на скандальне будівництво в Києві

2 хв читати
Невідомі знесли мобільні депутатські приймальні біля входу на скандальне будівництво в Києві

У ніч із 19 на 20 липня група невідомих порізала ножами і поламала мобільні депутатські приймальні, що перегороджували в'їзд на будівельний майданчик компанії "УкрБуд" у столичному мікрорайоні Микільська слобідка.

Як повідомив у мережі Facebook народний депутат Борислав Береза, "озброєні ножами "тітушки" вночі напали на депутатські намети-приймальні й спробували їх знести".

"Сьогодні весь Київ, уся країна дізналися про ціну слова Віталія Кличка. Днями столичний мер пообіцяв зупинити скандальне будівництво на Микільській слобідці. Але в день свого народження розпорядився знести депутатські приймальні, що блокували в'їзд на скандальну забудову для важкої техніки. Не здивуюся, якщо бульдозери та екскаватори пройшли прямо по наметах", - написав він.

Представники міжфракційного депутатського об'єднання "Кияни" мають намір перенести намети під стіни КМДА і продовжити боротьбу проти всіх незаконних забудов у столиці.

Як раніше зазначали ЗМІ, на Микільській слобідці (вул. Микільсько-Слобідська, 1), група парламентарів-киян встановила свої громадські приймальні на в'їзді на будмайданчик для перешкоджання зведенню цього об'єкта. Як стверджують активісти, будівництво житлового комплексу здійснюється всупереч нормам водного та земельного кодексів у межах прибережної захисної смуги на березі Дніпра. Крім того, будівництво завдає шкоди Патріаршому собору Воскресіння Христового, фасадна частина якого дала тріщину.

Протистояння із забудовником триває вже понад півроку. Біля скандального будівництва періодично виникають сутички місцевих жителів з охороною об'єкта. 2 квітня, після чергової спроби мітингувальників повалити будівельну огорожу охорона будівництва застосувала зброю, внаслідок чого постраждали кілька людей, зокрема міліціонер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА