11:37 21.07.2015

Український концерн "Ядерне паливо" і китайська CNEIC планують співпрацювати у сфері ядерно-паливного циклу

1 хв читати

Державний концерн "Ядерне паливо" і China nuclear energy industry corporation (CNEIC) підписали меморандум про співпрацю у сфері ядерно-паливного циклу.

"Меморандум передбачає аналіз напрямів потенційного співробітництва, зокрема, у сфері розвідки і розробки уранових родовищ, видобутку і переробки уранових руд, модернізації шахт і гідрометалургійного заводу, впровадження технологій CNEIC у сфері ядерно-паливного циклу, співпрацю із розвитку та впровадження новітніх технологій у сфері цирконієвого виробництва, залучення інвестицій для розвитку в Україні ядерно-паливного циклу", - зазначено в повідомленні держконцерну.

Згідно з повідомленням, найближчим часом буде організовано робочу зустріч фахівців, під час якої китайська сторона буде безпосередньо ознайомлена з діяльністю підприємств атомно-промислового комплексу України.

ДК "Ядерне паливо" створено з метою організації на території України окремих елементів ядерно-паливного циклу, таких як виробництво комплектувальних ядерного палива для атомних електростанцій і складання паливних касет.

"Ядерне паливо" об'єднує чотири держпідприємства - "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", "Смоли", "Дніпровський завод прецизійних труб" і "Український науково-дослідний і проектно-розвідувальний інститут промислової технології".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА