12:28 22.07.2015

Працівникам УЦОЯО незабаром оголосять про підозру в корупції, якщо це керівництво центру, прокуратура попросить суд про арешт - Генпрокуратура

2 хв читати
Працівникам УЦОЯО незабаром оголосять про підозру в корупції, якщо це керівництво центру, прокуратура попросить суд про арешт - Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі України заявляють, що в найкоротші терміни деяким чиновникам Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) буде пред'явлено підозру у вчиненні корупційних дій.

"Найближчими днями буде оголошено підозру окремим службовим особам у вчиненні корупційних злочинів. Позиція прокуратури в цьому випадку є чіткою: якщо це керівник органу або його заступники, відповідно у такому разі буде прийнято рішення про звернення до суду щодо обрання запобіжного заходу - арешту", - заявив журналістам заступник генпрокурора Олег Заліско на брифінгу в Києві в середу.

Він нагадав, що МВС проводить досудове розслідування, в якому процесуальне керівництво здійснює Генпрокуратура, а оперативний супровід - СБУ. У рамках цього розслідування було проведено слідчі дії в цій структурі.

"За результатами проведених обшуків, і в центрі, і за місцем проживання певних службових осіб виявлено комп'ютерну техніку, з якої, на думку органів слідства, здійснювалося втручання в систему, виявлено грошові кошти у розмірі $130 тис., певне листування, яке дає підстави органам досудового слідства підозрювати окремих осіб у вчиненні конкретних корупційних кримінальних правопорушень, - сказав О.Заліско.

Як повідомлялося, 21 липня генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що керівництво Українського центру оцінювання якості освіти підозрюють у зловживанні службовим становищем і найближчим часом затримають.

Перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун повідомила ввечері у вівторок, що вранці вдома у директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука та його першого заступника Володимира Винника відбувалися обшуки.

"У Лікарчука вилучили дві ручки і чашку (не золоті чи позолочені), у Винника - 5 тис. грн. Плюс комп'ютери і телефони. Це все. Після "спілкування" з міліцією Винник зараз у травмпункті - підозра на струс мозку, оббиті лікті, ґуля на лобі...", - написала вона на своїй сторінці в Facebook у вівторок увечері.

Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО) створено у 2005 році. Серед завдань центру - підготовка проведення зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО), моніторинг якості освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

Печерський райсуд 9 травня розгляне клопотання ДБР і ОГП про повторний арешт вагонів ПГЗК Ferrexpo у справі незаконного використання корисних копалин

Результати виборів президента РФ є нікчемними - ЦВК України

Арахамія: Кілька тисяч осіб захочуть умовно достроково звільнитися від відбування покарання для проходження військової служби

Шольц підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

З окупованих районів Херсонської області повернуто ще 11 дітей - обладміністрація

Посольство Італії в Україні відновило видачу декларацій відповідності українських документів про освіту

Троє людей загинули в ДТП за участю вантажівки на Київщині - поліція

Україна провела ще один раунд переговорів із Португалією про безпекову угоду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА