13:44 28.07.2015

До підписання угоди про буферну зону в Широкиному українські війська залишаться там – спікер АП

2 хв читати
До підписання угоди про буферну зону в Широкиному українські війська залишаться там – спікер АП

Україна очікує підписання угоди про створення буферної зони в Широкиному (поблизу Маріуполя) а доти сили АТО залишаться в установленому районі, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"З Широкиного українські військові не виходять, вони залишаються там. Ми чекаємо на підписання відповідної угоди про створення буферної зони, це означатиме відведення кожною стороною важкого озброєння від лінії зіткнення на 15 км. Документ передбачатиме взаємне відведення, і якщо ворог його не дотримуватиметься, ми також своє великокаліберне озброєння відводити просто так і оголяти передній край не будемо", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

А.Лисенко наголосив, що з урахуванням загрози, а також даних про наявність у бойовиків важкого озброєння українське командування ухвалило рішення про створення відповідного резерву оперативного реагування в разі активних наступальних дій з боку противника.

"Підрозділи, які мають важке озброєння, перебувають не дуже далеко. І зі необхідності вони швидко займуть ті позиції, які були і є нашими. Наголошуємо: угоду про створення буферної зони (в Широкиному – ІФ) ще не підписано, але ми наполягатимемо на його підписанні і неухильному дотриманні обома сторонами", - наголосив спікер АП.

Він також поінформував, що зараз в цьому районі активно працюють ворожі снайпери. "І навіть інцидент з місією ОБСЄ – там також було відзначено, що по них працював снайпер", - зазначив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА