13:40 29.07.2015

В Україні буде музей Андрея Шептицького, уряд заснував 20 стипендій його імені

1 хв читати

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив створити в Україні музей митрополита Української греко-католицької церкви (1901-1944 рр.) Андрея Шептицького та заявив про заснування 20 іменних стипендій для студентів.

"Уряд сьогодні приймає рішення про заснування іменних стипендій Андрея Шептицького", - сказав А.Яценюк під час засідання уряду в середу.

Він повідомив, що це буде 20 іменних стипендій для магістерських програм, розміром 2200 грн на місяць протягом року.

Крім того, на думку А.Яценюка, настав час для створення в Україні музею А.Шептицького. "Міністерству культури спільно з Львівською обласною державною адміністрацією доручено невідкладно підготувати план заходів і фінансування створення в Україні музею А.Шептицького", - сказав прем'єр.

29 липня виповнюється 150 років із дня народження митрополита УГКЦ Андрея Шептицького - найвидатнішого діяча цієї конфесії, великого мецената українського мистецтва, науки та культури. Він був духовним лідером УГКЦ з 1901 року до самої смерті в 1944 році. Під час Другої світової війни він допоміг врятувати більше ніж 150 єврейських життів. Ризикуючи власним життям, митрополит укривав євреїв у своїй резиденції й організував притулок у монастирях церкви для понад 100 єврейських дітей, з яких ніхто не був виданий або втрачений. Митрополит Шептицький протестував проти кривавої політики Німеччини стосовно євреїв. Протягом усього свого життя був відданий ідеї збереження української культурної спадщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА