17:42 03.08.2015

Генпрокуратура України викликає повістками перших фігурантів заочного засудження

2 хв читати

Генеральна прокуратура України у рамках процедури заочного засудження викликає повістками для проведення слідчих дій колишнього міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову та екс-заступника міністра доходів і зборів Андрія Ігнатова.

На сайті Генпрокуратури з посиланням на Головне слідче управління в понеділок оприлюднено повістки на допит А.Ігнатова та Р.Богатирьової.

У тексті повісток, зокрема, значиться, що колишніх високопоставлених чиновників викликають у рамках розслідування кримінальних проваджень стосовно них до слідчих 5 серпня "для проведення слідчих та процесуальних дій".

У повідомленні зазначено, що згідно з ч. 1 ст. 297-5 КПК "повістки про виклик підозрюваного при здійсненні спеціального досудового розслідування підлягають обов’язковому опублікуванню на офіційному сайті органу досудового розслідування".

Як повідомлялося раніше, правоохоронні органи України розпочали процедуру заочного судового засудження стосовно Р.Богатирьової та А.Ігнатова, ще стосовно чотирьох колишніх високопоставлених чиновників, зокрема Віктора Януковича, рішення про процедуру проведення заочного засудження наразі не прийнято.

"Печерський районний суд задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури і надав дозвіл на початок заочного провадження стосовно колишнього віце-прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, яку підозрюють у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу)", - розповів заступник генерального прокурора Віталій Касько.

Він наголосив, що це перша справа, за якою розпочато заочне провадження, і зазначив: "Також Печерський районний суд надав другий дозвіл у справі колишнього заступника міністра доходів і зборів пана Ігнатова, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем". Таким чином, за словами заступника генпрокурора, початок застосування процедури заочного засудження стартував із цих двох справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА