18:25 05.08.2015

МОЗ України розпочне закупівлі через міжнародні організації співпраці організацій сімейства ООН і Британське агентство Crown Agents

2 хв читати
МОЗ України розпочне закупівлі через міжнародні організації співпраці організацій сімейства ООН і Британське агентство Crown Agents

Перші закупівлі Міністерством охорони здоров'я України через міжнародні організації здійснюватимуться через організації, що входять до сім'ї ООН, - ПРООН, ЮНІСЕФ і ВООЗ, а також Британське агентство Crown Agents.

"Наш перший вибір - це ООН, усі організації, які входять до ООН, і Crown Agents, яка представляє Велику Британію", - повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі на прес-конференції в Києві в середу.

Він зазначив, що нині завершується погодження технічних моментів, пов'язаних із підписанням договорів із цими організаціями.

"Ми обговорюємо деталі договору. Договори передбачатимуть оплату адміністративних витрат міжнародних організацій, які ми оплачуватимемо, але ці гроші буде використано на потреби України. Наступного тижня зможемо завершити процедуру підписання договору", - додав міністр.

За словами О.Квіташвілі, через міжнародні організації здійснюватимуть закупівлі на загальну суму 1,5 млрд грн, що становить близько 30% загального обсягу держзакупівель. Надалі планується, що перелік держпрограм, за якими закуповуватимуть ліки через міжнародні організації, розширюватиметься.

Заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець зазначив, що через міжнародні організації закуповуватимуть препарати за вісьмома держпрограмами, зокрема імунопрофілактики (вакцини): ліки і тест-системи за програмою лікування туберкульозу; ліки і тест-системи за програмою лікування ВІЛ/СНІД; за програмою дитячої онкології та онкогематології, онкології; за програмою дитячої гемофілії; за програмою профілактики та лікування вірусних гепатитів дорослих і дітей; за програмою забезпечення харчуванням дітей з орфанними захворюваннями.

"Ми орієнтувалися на соціально значимі програми, такі як дитяча онкологія та онкогематологія, а також ключові програми з боку програми громадського здоров'я - туберкульоз, ВІЛ, гепатит", - уточнив І.Перегінець.

У свою чергу координатор системи ООН в Україні та постійний представник ПРООН Нік Вокер зазначив, що нині організація сім'ї ООН "наразі не має всього необхідного, щоб надати все необхідне у рамках держпрограм Україні".

Водночас він наголосив, що для міжнародних організацій важливо, щоб у рамках такої співпраці було забезпечено прозорість потреб у препаратах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА