11:18 06.08.2015

"Укрзалізниця" зможе взяти у борг в "Укргазвидобування" 10 тис. тонн дизпалива

2 хв читати
"Укрзалізниця" зможе взяти у борг в "Укргазвидобування" 10 тис. тонн дизпалива

Кабінет Міністрів України надав можливість залізничній галузі взяти в борг в "Укргазвидобування" до 10 тонн дизельного палива у разі, якщо буде така необхідність.

"Кабінет Міністрів ухвалив рішення, у нас так уже було в січні, погодитися з моїм проханням і рекомендувати "Укргазвидобуванню" працювати безпосередньо з "Укрзалізницею" якщо будуть проблеми. До 10 тис. тонн ми можемо взяти в них у борг у разі потреби", - сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський під час зустрічі з журналістами в середу ввечері.

За його словами, на сьогодні "Укрзалізниця" має запас палива на дев'ять днів.

"Я дуже сподіваюся, що Антимонопольний комітет дозволить нам провести формульну закупівлю палива, що дасть змогу істотно зменшити вартість палива, оскільки зникає валютний ризик, і на тендер повинні вийти також інші виробники, такі як Білоруська нафтова компанія і інші", - зазначив міністр.

Він також повідомив, що на передостанній раді національних реформ він просив, щоб Міністерству інфраструктури дозволили приєднатися до практики Міноборони і перейти на електронні закупівлі по всіх підприємствах, підлеглих міністерству.

"Сподіваюся, що почують нас у найближчий час", - зазначив А.Пивоварський.

Як повідомлялося, держпідприємство "Укрзалізничпостач" оскаржить ухвалу Окружного адміністративного суду Києва, що 24 липня заборонило підприємству закуповувати дизпаливо за чинною угодою. Підставою для судового рішення стала скарга одного з учасників торгів ТОВ "Дайджест Груп", яке звернулося з позовом до суду і клопотанням про його забезпечення.

При цьому, як свідчить фінансова звітність "Дайджест груп", власний капітал цієї компанії за підсумками 2014 року становив лише 1,495 млн грн. Компанія закінчила 2014 рік із чистим доходом від реалізації продукції 3,11 млн грн і чистим збитком 0,174 млн грн.

За даними "Укрзалізниці", таке блокування може призвести до зупинки українських залізниць після 10 серпня через відсутність палива.

Як зазначав директор консалтингової групи "А-95" (Київ) Сергій Куюн, періодичне блокування маловідомими компаніями тендерів із закупівлі палива, що проводяться держпідприємством "Укрзалізничпостач", здійснюється з метою вимагання грошей у переможців конкурсу.

Раніше тендери "Укрзалізничпостач" уже неодноразово блокувалися маловідомими компаніями в різних інстанціях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА