14:24 06.08.2015

Україна і кредитори знайдуть компроміс у суперечці про списання держборгу - опитування

2 хв читати
Україна і кредитори знайдуть компроміс у суперечці про списання держборгу - опитування

І Україна, і її кредитори підуть на взаємні поступки в обговоренні реструктуризації боргу близько $20 млрд, домовившись про списання 22,5% основної суми, свідчить опитування агентства Bloomberg.

З опитаних в середу 14 аналітиків і утримувачів облігацій 10 заявили, що вірогідність оголошення Україною мораторію по виплаті боргів до 23 вересня складає менше 50%.

При цьому учасники попереднього опитування, що проводилося наприкінці травня, чекали в середньому скорочення основної суми боргу на 30% від номіналу.

Респонденти знизили розмір можливих списань, оскільки група кредиторів на чолі з Franklin Templeton вимагає вигідніших умов.

Комітет, якому належать держоблігації України на $8,9 млрд, минулого тижня погодився пробачити тільки 5% основної суми за певної економічної динаміки, сказало ознайомлене з перебігом переговорів джерело.

Міністерство фінансів України, за словами джерел, наполягало в червні на списанні 40%.

"Уряд розуміє, що урізати 40% буде нереальне", - заявляє голова відділу облігацій країн , що розвиваються, - Pioneer Investment Management Ltd. у Лондоні Ерлан Сиздиков. За словами Е.Сиздикова, сторони швидше зійдуться на списанні 15%.

Pioneer у другій половині липня докупала українські держпапери, збільшивши вкладення в них до $75 млн.

Україна має впродовж чотирьох років заощадити близько $15 млрд на виплатах за зовнішнім боргом і до 2020 року знизити заборгованість до 71% ВВП, щоб виконати умови кредитних програм Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Як повідомлялося, в середу міністерство фінансів України погодилося на прохання спеціального комітету кредиторів перенести зустріч, заплановану на 6 серпня, на 10-11 серпня з метою дати комітету більше часу на підготовку оновленої і поліпшеної пропозиції з реструктуризації боргу.

При цьому Київ наголосив, що буде "змушений використовувати альтернативні механізми для забезпечення фінансування її програми співпраці з МВФ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА