15:55 08.08.2015

Альфа-груп ABH Holdings S.A. вступила в ексклюзивні переговори з UniCredit Group щодо купівлі Укрсоцбанку

3 хв читати
Альфа-груп ABH Holdings S.A. вступила в ексклюзивні переговори з UniCredit Group щодо купівлі Укрсоцбанку

Холдингова компанія Альфа-груп ABH Holdings S.A. (ABHH) із штаб-квартирою в Люксембурзі вступила в ексклюзивні переговори з UniCredit Group про купівлю Укрсоцбанку (Київ), повідомляється в прес-релізі Альфа-банку (Україна).

"7 серпня було оголошено про те, що холдингова компанія міжнародного консорціуму Альфа-груп ABH Holdings S.A. із штаб-квартирою в Люксембурзі підписала меморандум про наміри і вступила в тримісячні ексклюзивні переговори з UniCredit Group щодо купівлі Укрсоцбанку в Україні в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH", - зазначено в повідомленні.

Угоду супроводжують Rothschild and UniCredit Corporate&Investment Banking.

"Ця запропонована угода є одночасно тактичною і стратегічною. Завдяки ній ABHH, наша інвестиційна холдингова компанія із штаб-квартирою в Люксембурзі, стане неперевершеним гравцем на українському ринку, а глобальна італійська банківська група UniСredit (UCG) стане акціонером ABHH. Завдяки цій угоді ABHH зможе створити провідний банк у роздрібі й корпоративному бізнесі в Україні і закладе стійку платформу для зростання і подальшого розвитку", - цитує прес-служба главу ABHH Петра Авена.

ABHH є єдиним акціонером Альфа-банку (Україна) опосередковано через ABH Ukraine Limited, який володіє 100% акцій Банку.

Як повідомлялося, в 2013 році група UniCredit виставила на продаж Укрсоцбанк, але потім відклала ці плани. У квітні поточного року голова правління кредитно-фінансової установи Граціано Камелі, що обіймав на той момент посаду голови правління кредитно-фінансової установи, повідомив, що група UniCredit планує залишитися на українському ринку.

"Ми шукаємо умови, щоб залишитися. Формально ми залишаємося доступними для продажу, але це тільки технічно", - сказав банкір.

Днями голова наглядової ради Bank Austria, що об'єднує східноєвропейські активи групи, Віллібальда Чернко заявив, що банківська група UniCredit розраховує до кінця поточного року продати свій дочірній банк в Україні.

Укрсоцбанк засновано в 1990 році. UniCredit Bank Austria AG до липня 2015 року володів 37,3587% акцій банку, ПрАТ "Ферротрейд Інтернешнл" - 35,5811%, UniCredit S.p.A - 26,479%. У червні стало відомо, що UniCredit Bank Austria AG збільшив участь у статутному капіталі Укрсоцбанку до 37,37%.

Альфа-банк (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) засновано в 1993 році. Входить до приватної міжнародної банківської групи Альфа-банк, що об'єднує банківські установи в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії, Нідерландах.

Єдиним акціонером банку станом на 1 липня 2015 року було ABH Ukraine Limited (Кіпр).

За даними НБУ, до 8 березня 2015 року ABH Holdings SA був єдиним учасником ABH Ukraine Limited. Михайло Фрідман володів 36,47% статутного капіталу ABH Holdings SA, Герман Ган - 23,27%, Олексій Кузмічов - 18,12%, Петро Авен - 13,76%, The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%, Андрій Косогов - 4,08%.

За даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року за розміром активів Укрсоцбанк посідав сьоме місце (45,367 млрд грн), Альфа-банк - восьме місце (40,282 млрд грн) серед 127 чинних фінустанов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА