13:23 11.08.2015

Дублююча нитка Головного каналізаційного колектора Києва може бути введена в експлуатацію в 2017 р. за належного фінансування - КМДА

2 хв читати
Дублююча нитка Головного каналізаційного колектора Києва може бути введена в експлуатацію в 2017 р. за належного фінансування - КМДА

В поточному році на продовження робіт із спорудження нового Головного міського каналізаційного колектора в Києві з міського бюджету столиці буде виділено 40 млн грн з необхідних 200 млн грн, повідомив заступник глави Київської міської державної адміністрації (КМДА) Петро Пантелеєв.

"40 млн грн, які цього року виділила міська влада на продовження будівництва нової нитки колектора, недостатньо - повна потреба в коштах для завершення робіт, необхідних у поточному році, становить 200 млн", - цитує прес-служба КМДА П. Пантелеєва.

"Нам потрібно ще 160 млн грн. Додаткове фінансування може здійснюватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку через Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України. І це потрібно робити невідкладно", - пояснив він.

За його словами, за умови стабільного фінансування ввести новий колектор в експлуатацію можна буде вже в 2017 році.

П. Пантелеєв також наголосив, що на ліквідацію аварійних випадків КМДА виділила вже понад 25 млн грн. Для усунення наслідків аварій і відновлення водопостачання майже трьом районам столиці ремонтні бригади працювали в цілодобовому режимі.

Зараз водопостачання жителям відновлене і здійснюється щоденний моніторинг стану колектора.

"Києву терміново потрібен новий колектор. Роботу старого вдалося відновити ціною неймовірних зусиль міських служб. Адже він в аварійному стані вже 16 років", - наголосив мер Києва Віталій Кличко.

Він нагадав, що з моменту визнання колектора аварійним у 1999 році його оновленню не приділялося належної уваги, а розпочате будівництво нової нитки колектора було припинено.

Головний міський самопливний каналізаційний колектор завдовжки 9,2 км і діаметром - 2,7 м був введений в експлуатацію наприкінці 1970-х років. У 1999 році об'єкт за результатами обстеження був визнаний аварійним і непридатним до експлуатації. А в 2005 році перша нитка Головного міського каналізаційного колектора в Києві була внесена в Державний реєстр потенційно небезпечних об'єктів державного значення. У такому технічному стані колектор працює досі, забезпечуючи відведення більшості стічних вод правобережної частини Києва.

Як повідомлялося, 2 серпня на вулиці Борщагівській у Києві сталася аварія на ділянці каналізаційного колектора й пошкодження водостоків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА