11:47 13.08.2015

Суд з питання екстрадиції Маркова з Італії відбудеться в Генуї 14 серпня - ЗМІ

3 хв читати
Суд з питання екстрадиції Маркова з Італії відбудеться в Генуї 14 серпня - ЗМІ

Затриманий у середу в Сан-Ремо (Італія) екс-народний депутат України, лідер партії "Родіна" Ігор Марков постане перед Апеляційним судом Генуї, який розгляне питання його екстрадиції, повідомляє місцеве видання Sanremo News.

У повідомленні не зазначено, коли відбудеться суд, але, за даними низки інших ЗМІ, він відбудеться в п'ятницю, 14 серпня.

За даними Sanremo News, І.Маркова затримали працівники італійської поліції за міжнародним ордером на арешт увечері в середу біля казино готелю "Париж", де він зустрівся з двома російськими бізнесменами. З ними політик планував далі попрямувати до Монте-Карло (Монако).

У повідомленні зазначено, що під час затримання І.Марков намагався оспорити свій арешт як колишній парламентар, проте, незважаючи на це, все ж був заарештований.

За даними видання Riviera24, екс-нардеп прибув до Сан-Ремо у вівторок уранці "з візком і портфелем" й зупинився у чотиризірковому готелі "Париж".

Затримання відбувалося в умовах суворої секретності. Як зазначено в повідомленні, політик був без охоронців і під час затримання не чинив опору. Російських бізнесменів затримали разом з І.Марковим, однак потім їх звільнили.

Нині, за даними видання, І.Марков перебуває у в'язниці Сан-Ремо. "Слухання щодо екстрадиції відбудеться перед Апеляційним судом Генуї, ймовірно, завтра", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому в четвер.

Як повідомлялося, І.Маркова затримали в Одесі 22 жовтня 2013 року після вручення повідомлення про підозру у вчиненні хуліганських дій у 2007 році - організації та участі в побитті учасників пікету проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. Кілька місяців І.Марков провів у ІТТ у Києві, проте 25 лютого Приморський районний суд Одеси прийняв постанову про негайне звільнення лідера "Родіни" з-під варти.

У грудні 2014 року МВС оголосило І.Маркова в розшук. Його підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство з завданням тілесних ушкоджень). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років. На офіційному сайті міністерства в розділі "Особи, які переховуються від органів влади" датою зникнення І.Маркова зазначено 4 листопада 2014 року.

На початку серпня поточного року І.Марков виступив на прес-конференції в Москві як член так званого Комітету порятунку України, очолюваного колишнім прем'єром України Миколою Азаровим.

12 серпня стало відомо, що І.Маркова затримано в Італії, Генпрокуратура готує документи на його екстрадицію. "Ігор Марков, екс-нардеп, затриманий в Італії в місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. ГПУ готує екстрадицію", - повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

Італійська сторона очікує від української документів, необхідних для вирішення питання про екстрадицію І.Маркова.

Під час затримання в екс-нардепа було знайдено два паспорти - український та російський, тому італійці повідомили про затримання консульства України та РФ

У МЗС повідомили, що дипломатичний паспорт І.Маркова було анульовано після позбавлення його депутатського мандата в 2014 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА