17:53 19.08.2015

На лінії розмежування в Донецькій області з початку АТО від артударів загинули 58 мирних жителів – МВС області

2 хв читати
На лінії розмежування в Донецькій області з початку АТО від артударів загинули 58 мирних жителів – МВС області

На напрямках Горлівка-Дзержинськ і Горлівка-Артемівськ на лінії розмежування в Донецькій області за час проведення антитерористичної операції з серпня 2014 року до серпня 2015 року від артилерійських ударів загинули 58 мирних жителів і 129 осіб дістали поранень, повідомляє прес-служба Головного управління МВС України в Донецькій області.

Зокрема, на території м. Дзержинська загинули 26 мирних жителів, поранено – 45, з них у 2015 році загинули 16, поранено 29. Є втрати внаслідок обстрілу і в інших населених пунктах Дзержинської міськради - у м. Артемове з серпня 2014 року загинули 2 людини (обидва - чоловіки), поранено 9 осіб - 6 чоловіків та 3 жінки, смт Кірове поранено 5 осіб (усі чоловіки), у смт Новгородське загинула одна людина (чоловік) і поранено двох - чоловіка і жінку.

"За всіма фактами загибелі і поранення людей відкриті кримінальні провадження", - повідомляють в облуправлінні МВС.

За попередніми даними, під прицілом артилерії бойовиків живуть люди в 11 населених пунктах Дзержинського та Артемівського районів. Значна частина жителів поїхала, у багатьох селищах чисельність населення скоротилася вдвічі, в деяких - у 10 і більше разів. Зруйновано десятки будинків.

Зокрема, з початку проведення АТО населення смт Новгородське Дзержинського міськради скоротилося майже вдесятеро - з 13,8 тисяч жителів до 1,5 тис. У селищі зруйновано чотири будинки повністю та 41 будинок – частково.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА