10:39 20.08.2015

Чиновники Фонду соцстраху привласнили 30 млн грн із держбюджету – СБУ

1 хв читати
Чиновники Фонду соцстраху привласнили 30 млн грн із держбюджету – СБУ

Служба безпеки України спільно з Державною фінансовою службою України припинила протиправну діяльність посадових осіб Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, які привласнили бюджетні кошти на суму понад 30 млн грн.

Як повідомляє прес-центр СБУ у четвер, за результатами проведення торгів на оздоровчі послуги протягом 2014 року Фонд соцстраху виплатив 44,8 млн грн, однак "частина цих коштів на підставі удаваних договорів була перерахована на фіктивні фірми, знята готівкою і розділена між учасниками злочинної схеми".

Наразі відкрито кримінальне провадження за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, фіктивного підприємництва, відмивання доходів, розтрати майна. Директорам та засновникам підприємств, на рахунки яких перераховувалися кошти з Фонду соцстраху, оголошено про підозри, засновнику одного з підприємств вже винесено обвинувальний вирок. Проводиться судово-економічна експертиза фінансово-господарської діяльності підприємств, які брали участь у злочинній схемі.

Після винесення судових вироків незаконно привласнені кошти будуть повернуті до Державного бюджету, зазначають у СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА