14:28 20.08.2015

У Дніпропетровську поховали ще 14 невідомих учасників АТО

2 хв читати
У Дніпропетровську поховали ще 14 невідомих учасників АТО

На Краснопільському кладовищі в Дніпропетровську поховали ще 14 невідомих бійців, загиблих у Донецьку, Дебальцевому, Опитному, Щасті та інших місцях конфлікту.

"Загалом на Краснопільському кладовищі поховали 225 невідомих захисників України. Сьогодні тут знайдуть спокій ще 14 воїнів. Особи 90 похованих бійців встановлені. 80 з них за бажанням родичів перепоховані вдома", - сказала журналістам директор департаменту взаємодії з правоохоронними органами цивільного захисту та оборонної роботи Дніпропетровської облдержадміністрації Ірина Федорчук.

За її словами, останки 80 бійців відвезли до Львівської, Чернігівської, Волинської, Закарпатської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Київської, Житомирської, Полтавської і Вінницької області. Тіла 10 загиблих сім'ї вирішили залишити на Краснопільському кладовищі.

Загалом з початку бойових дій на сході України до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи доставили майже тисячу тіл, зокрема 609 тел привезли з початку 2015 року. 596 загиблих візуально впізнали родичі. У всіх невідомих беруть зразки ДНК. Їх порівнюють зі зразками тих, хто шукає зниклих в зоні АТО родичів. Так вдалося пізнати і передати 222 сім'ям загиблих. Наразі 171 боєць залишається невідомим.

"З початку цього року загиблі надходять практично щотижня. Сьогодні ми ховаємо тих, кого доправили в березні-червні. Зараз в моргах перебувають тіла 27 невідомих бійців, яких привезли в липні і серпні. Якщо збігів ДНК зразків не буде, поховаємо хлопців наступного тижня або трохи пізніше", - повідомила В. Федорчук.

У департаменті нагадують: сім'ям, які шукають безвісти зниклих у зоні АТО родичів, слід звертатися до слідчого відділу за місцем проживання. У кожному з них можна написати відповідну заяву. Після цього у рідних зниклого візьмуть зразки ДНК. Результати внесуть до єдиної бази даних Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Загалом на Краснопільському кладовищі поховано 159 останків учасників АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Харкову, загорівся приватний будинок - Синєгубов

Передано до суду справу трьох депутатів-ухилянтів Київської міськради

Поліція ліквідувала call-центр в Одесі, співробітники якого викрадали кошти з банківських рахунків іноземців

ЄС виділяє EUR4,5 млн на 65 проєктів для 324 українських науковців - Міносвіти

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА