13:29 21.08.2015

Яценюк доручив ДФС створити "білу" книгу чесних операторів на ринку АПК

2 хв читати
Яценюк доручив ДФС створити "білу" книгу чесних операторів на ринку АПК

Прем'єр міністр України Арсеній Яценюк має намір доручити Державній фіскальній службі (ДФС) сформувати перелік, до якого увійдуть чесні оператори на ринку аграрної продукції України.

"Я дам доручення ДФС створити щось на зразок "білої" книги чесних операторів на ринку аграрної продукції", - сказав прем'єр під час наради із зернотрейдерами в Переяслав-Хмельницькому в п'ятницю.

Він також пообіцяв обговорити з главою Національного банку України питання обмежень щодо розрахунків готівкою на ринку агропродукції.

"Як виловили цих красенів, які купували зерно, у них немає на ПДВ-рахунках грошей, і вони не можуть виписати податкову накладну. В принципі, через те, що ми ввели цю систему (адміністрування ПДВ - ІФ), відбиваємо кожного тижня 3-4 млрд (грн - ІФ) "лівого" ПДВ", - додав він.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр А.Яценюк доручив ДФС спільно з операторами ринку зерна вжити заходів щодо його детінізації.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про арешт ДФС у портах партій зерна трьох іноземних компаній - Bunge, Glencore і Louis Dreyfus. Учасники ринку повідомили, що такі дії пов'язані з боротьбою контролюючих органів із "сірим" ринком зерна і компаніями, що ухиляються від сплати податків. Група терміналів "ТИС" підтвердила арешт ДФС понад 31 тис. тонн зерна, що належить трейдерській компанії Louis Dreyfus Group, на території терміналу "ТИС-зерно" в порту "Южний". Bunge також підтвердила блокування партій зерна в Миколаївському морському торговому порту.

Європейська бізнес-асоціація, Українська зернова асоціація звернулися до влади країни з проханням припинити незаконні дії на ринку зерна компаній-посередників, які здійснюють скупку зернових за готівку в іноземній валюті.

Згідно з інформацією Всеукраїнської аграрної ради, без нормалізації ситуації на ринку зерна можливе подальше падіння цін на сільгоспкультури в Україні.

У ДФС заявили, що вказані заходи вжиті щодо суб'єктів господарювання, що мають ознаки фіктивності й представляються зернотрейдерами, чим порушуються вимоги чинного законодавства шляхом ухиляння від сплати податків до державного бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА