18:00 21.08.2015

Нацбанк України привів квартальну звітність банків у повну відповідність з МСФЗ

2 хв читати
Нацбанк України привів квартальну звітність банків у повну відповідність з МСФЗ

Національний банк України призвів проміжну (квартальну) фінансову звітність банків у повну відповідність з вимогами міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ), повідомляється на сайті регулятора.

Відповідну постанову №540 від 18 серпня, згідно з якою затверджено зміни до постанови НБУ від 24 жовтня 2011 року №373 та Інструкції про порядок складання та оприлюднення фінансової звітності банків України, оприлюднено на веб-сайті НБУ та набуває чинності з 1 грудня 2015 року.

"Таким чином, банки, починаючи з першого кварталу 2016 року, складатимуть квартальну фінансову звітність за новими вимогами", - зазначається на веб-сайті регулятора.

Згідно з постановою, відтепер форми проміжної фінансової звітності відповідатимуть вимогам річної, що полегшить порівняння інформації у фінансовій звітності.

Зокрема, в проміжну фінансову звітність у паперовому вигляді додатково увійдуть ще дві форми: проміжний скорочений звіт про зміни у власному капіталі та проміжний скорочений звіт про рух грошових коштів.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" в Нацбанку, до цього квартальна звітність містила звіт про фінансовий стан, звіт про фінансові результати, потенційні зобов'язання банку та окремі показники діяльності банку, зазначивши, що нові вимоги введені згідно з вимогами 34 стандарту МСФЗ.

Регулятор зазначає, що до зазначеної дати банкам необхідно організувати роботу з доопрацювання бізнес-процесів для переходу на відображення в бухгалтерському обліку операцій згідно з вимогами МСФЗ, а також доопрацювати відповідні програмні комплекси.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

П'ять громад Сумщини обстріляли окупанти вранці та вночі

ЗС України за добу ліквідували 1260 окупантів

Окупанти за добу завдали 246 ударів по 12 населених пунктах Запорізької області

Ворог обстріляв 18 населених пунктів Херсонської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА