10:01 26.08.2015

Вироки російського суду Сенцову і Кольченку суперечать вимогам ПАРЄ щодо звільнення РФ всіх полонених - президент ПАРЄ

2 хв читати
Вироки російського суду Сенцову і Кольченку суперечать вимогам ПАРЄ щодо звільнення РФ всіх полонених - президент ПАРЄ

Вироки суду Російської Федерації громадянам України Олегу Сенцову і Олександру Кольченку суперечать вимогам ПАРЄ щодо звільнення РФ всіх полонених, заявила президент ПАРЄ Анн Брассер.

У своїй заяві, оприлюдненій у вівторок на офіційному сайті ПАРЄ, А. Брассер висловила жаль з приводу винесених російським судом вироків О. Сенцову і О. Кольченку.

"Вироки Олегу Сенцову і Олександр Кольченку ... видаються явно надмірними і викликають занепокоєння щодо дотримання стандартів Європейської конвенції з прав людини у судових розглядах, особливо в контексті погіршення ситуації з правами людини в Криму після його незаконної анексії Російською Федерацією", - написала А. Брассер.

Вона нагадала, що в резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи 2063(2015) ПАРЄ закликала російську владу скасувати незаконну анексію Криму, а також звільнити всіх полонених, зокрема мирних жителів, зокрема полонених, утримуваних на території Російської Федерації.

"Рішення суду перебуває в явному протиріччі з цими вимогами. Тому я знову настійно закликаю російську владу виконувати свої зобов'язання як держави-члена Ради Європи і звільнити всіх осіб, незаконно затриманих після анексії Криму", - написала президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, 25 серпня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок українському режисеру Олегу Сенцову в справі про підготовку терактів у Криму. За сукупністю злочинів О. Сенцов засуджений до 20 років колонії суворого режиму.

Другого підсудного Олександра Кольченка визнано винним в участі у терористичному співтоваристві, співучасті в терористичному акті. За сукупністю злочинів йому присуджено покарання у вигляді 10 років ув'язнення у виправній колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА