20:09 03.09.2015

МОЗ наполягає на посиленні епіднагляду в Україні через спалах поліомієліту, створено оперативний штаб

1 хв читати

Координаційна робоча група з питань підтримки статусу країни, вільної від поліомієліту, при Міністерстві охорони здоров'я ухвалила рішення про створення оперативного штабу з реагування та протидії розповсюдженню цього захворювання, куди запрошено представників міжнародних організацій ВООЗ та ЮНІСЕФ.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, таке рішення було ухвалено на засіданні координаційної групи в четвер.

У МОЗ наголосили, що сертифікована ВООЗ лабораторія підтвердила: захворювання двох дітей на Закарпатті викликане вірусом, похідним від вакцинного штаму, також підтверджено циркуляцію вірусу, що відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил прирівнюється до спалаху поліомієліту.

"Циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей в Україні. У зв'язку з цим координаційна група наполягає на посиленні епіднагляду на всій території України, взяття додаткових проб у всіх, хто контактував із дітьми на Закарпатті", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ нагадали, що рівень охоплення вакцинацією дітей проти поліомієліту в Україні вкрай низький - за минулий рік лише 49%, за перше півріччя цього року - 14,1%.

Вакцина для проведення імунізації дітей в Україні є. Так, уряд Канади за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) закупив 3,7 млн доз вакцини проти поліомієліту (виробництва "Санофі Пастер", Франція). Перша партія вакцин (1,5 млн доз) вже надійшла в Україну, друга партія має надійти найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА