17:56 08.09.2015

Лідери кримськотатарського народу вимагають від РФ звільнити українських політв'язнів і дозволити в'їзд до Криму Джемілєву та Чубарову

2 хв читати
Лідери кримськотатарського народу вимагають від РФ звільнити українських політв'язнів і дозволити в'їзд до Криму Джемілєву та Чубарову

Лідери кримськотатарського народу висунули низку вимог до влади Російської Федерації, серед яких - звільнення українських політичних в'язнів і дозвіл на в'їзд до Криму Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову.

Лідери кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров та віце-президент Світового конгресу кримських татар (СККТ) Ленур Іслямов на прес-конференції в Києві у вівторок оголосили про підготовку до бойкоту Криму.

За словами учасників бойкоту, на території анексованого Криму ущемляють права місцевих кримських татар, переслідують інакомислення, а гуманітарна допомога, що постачається з українського боку, не доходить до адресатів. Лідери кримськотатарського народу зазначили, що понад 80% продуктового продовольства, води та електроенергії поставляється в Крим з України, а не Росії.

"З якої речі материкова частина України має забезпечувати життя окупаційному режиму? Відповідно до міжнародних норм відповідальність за правове, матеріальне та соціальне становище окупованих територій несе окупант", - зазначив М.Джемілєв.

Лідери кримськотатарського народу також представили документ "Вимоги учасників цивільної блокади Криму до влади Російської Федерації", в якому зазначено низку вимог до влади Російської Федерації, серед яких: звільнення українських політв'язнів - Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Олександра Костенка, Ахтема Чийгоза, Мустафи Дегерменджі, Алі Асанова та Таїра Смедляєва, припинення переслідування кримських татар, вільні умови роботи для українських ЗМІ та іноземних журналістів, а також зняття заборони на в'їзд до Криму лідерам кримськотатарського народу - Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову.

Учасники акції готові розпочати блокаду Криму у 20-х числах вересня.

"Крим треба повертати!", - заявив Л.Іслямов.

Крім того, найближчим часом М.Джемілєв планує зустрітися з президентом України Петром Порошенком для обговорення та погодження дій акції "Цивільна блокада Криму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА