17:05 11.09.2015

Наказ МОЗ про розподіл полівакцини регіонами буде підписано не пізніше понеділка

2 хв читати
Наказ МОЗ про розподіл полівакцини регіонами буде підписано не пізніше понеділка

Наказ Міністерства охорони здоров'я України про розподіл вакцин від поліомієліту регіонами буде підписано не пізніше понеділка, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець.

"Наказ МОЗ буде підписано максимум у понеділок. Він заснований на сьогоднішньому рішенні щодо реагування на поліомієліт і стосується розподілу вакцин до регіонів", - сказав він на брифінгу в п'ятницю.

Заступник міністра також нагадав, що в рамках вакцинації від поліомієліту будуть вакциновані всі діти віком до шести років, незалежно від того, вакцинувалися вони раніше.

В. Перегінець наголосив, що вакцинацію буде проведено в оперативному порядку і розпочнеться вона із західних областей України, з урахуванням того, що у Закарпатській області були зафіксовані два випадки захворювання.

Коментуючи заяву чиновників Закарпатської області про відсутність захворювання в регіоні, заступник міністра зазначив, що їхні успішні висновки ґрунтувалися на зовнішньому спостереженні, тоді як висновки МОЗ були засновані на даних аналізів, проведених, зокрема, в референтних лабораторіях ВООЗ.

"Я передбачаю, що наші чиновники мають право не знати особливостей поліомієліту, але ми свої висновки базуємо на висновках лабораторій, яким довіряє весь світ", - сказав він.

У свою чергу, представник бюро ВООЗ в Україні Доріт Ніцан зазначила, що медпрацівники на регіональному і національному рівні дуже професійно відреагували на спалах захворювання. "Лікарі Закарпатської області побачили дітей з дуже характерними симптомами, зібрали аналізи, відправили до лабораторії. В лабораторії на місцях виявили ознаки захворювання і перенаправили аналізи в референтні лабораторії, які виявили в аналізах вірус", - сказала вона.

У свою чергу, головний імунолог Києва Федір Лапій зазначив, що до вакцинальної кампанії необхідно поставитися відповідально, зокрема, з урахуванням того, що в Україні наразі вкрай низький рівень вакцинації, а також з урахуванням того, що протягом літа 2015 року в Закарпатській області відпочивала велика кількість туристів з різних регіонів.

Водночас Ф. Лапій зазначив, що повний параліч у разі захворювання на поліомієліт залишається лише у разі, якщо він вже був сформований. "Якщо сформований параліч, то він залишається на все життя. Дітям дуже пощастило, але ми усвідомлюємо, що вірус буде мутувати і про можливості спалаху ми попереджали, адже імунологія має свої чіткі закони", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА