19:00 15.09.2015

ВР уточнила офіційну дату початку окупації Криму та Севастополя - 20 лютого 2014 року

2 хв читати

Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації", який визначає офіційною датою початку окупації півострова військами Російської Федерації 20 лютого 2014 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні у вівторок за відповідний закон проголосували 239 парламентарів.

Згідно з текстом ухваленого закону, до статті 1 закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" вносяться доповнення, якими визначається датою початку тимчасової окупації півострова 20 лютого 2014 р.

Водночас ухваленим законом була підтримана ініціатива українського уряду, згідно з якою зі статті 12 закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України" виключається положення, за яким початком тимчасової окупації АР Крим та м. Севастополя вважається дата набуття чинності резолюцією №68/262 сесії Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 р. про підтримку територіальної цілісності України.

Виступаючи з трибуни парламенту перед голосуванням за цей документ глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін нагадав, що фактичне захоплення Верховної Ради АР Крим сталося 26 лютого, а "порушення збройними силами РФ порядку перетину (кордону - ІФ) - 20 лютого". "Це підтверджено відповідними юридичними, правовими нормами", - сказав він.

Міністр пояснив, що різні дати, які були формально визнані початком окупації Криму, створюють невизначеність у правовій сфері та є "політично неправильними," і закликав ухвалити цей закон.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА