14:32 17.09.2015

СБУ заборонила в'їзд до України Сільвіо Берлусконі

1 хв читати
СБУ заборонила в'їзд до України Сільвіо Берлусконі

Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію країни італійському політику, колишньому прем'єр-міністру Італійської Республіки Сільвіо Берлусконі.

Таку інформацію у четвер оприлюднило інтернет-видання "Апостроф" з посиланням на відповідь щодо його запиту в СБ України. В СБУ агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили цю інформацію.

"14.09.2015 року стосовно громадянина Італії Сільвіо Берлусконі було винесено постанову про заборону в'їзду на територію України терміном на три роки в інтересах гарантування безпеки нашої держави", - наголошується в документі.

Як повідомлялося, 11 вересня президент Росії Володимир Путін та екс-прем'єр Італії Сільвіо Берлусконі відвідали тимчасово окуповані Автономну Республіку Крим і м. Севастополь.

У МЗС України засудили таку поїздку і наголосили, що ця поїздка відбувається без узгодження з українською стороною та в порушення встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. "Цей візит в окупований Крим є черговою спробою РФ будь-якою ціною легітимізувати незаконну окупацію і проявом неповаги до державного суверенітету України", - наголошується в заяві.

В українському зовнішньополітичному відомстві також зазначили, що дії італійського політика суперечать політиці Європейського Союзу щодо засудження дій Росії і невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА