15:27 17.09.2015

Польоти російських авіакомпаній в Україні виконуються згідно з розкладом

2 хв читати
Польоти російських авіакомпаній в Україні виконуються згідно з розкладом

Польоти російських авіакомпаній до України не припинялися і 17 вересня відбуваються згідно з розкладом.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі найбільшого аеропорту країни – ДМА "Бориспіль" (Київ), всі російські рейси виконуються відповідно до розкладу, жодні розпорядження про їхні можливі обмеження наразі не надходили.

На онлайн-табло другого столичного аеропорту "Київ" (Жуляни) також значаться рейси в Москву авіакомпанії "Трансаеро" без зазначення жодних змін.

В Одеському аеропорту російські рейси також виконуються за розкладом, без збоїв.

Раніше в російському Мінтрансі "Інтерфаксу" повідомили, що авіаційна влада РФ наразі не отримувала повідомлення про можливе скасування польотів до України.

Державна авіаційна служба України поки що не коментує введення санкцій відносно російських авіакомпаній.

Водночас поінформоване джерело в профільному міністерстві повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що указ президента про введення таких санкцій ще не набув чинності. Ймовірно, більше розуміння буде після цього.

При цьому він додав, що після набуття чинності указу буде розроблено алгоритм дій для виконання його положень.

Між тим, голова російської Асоціації експлуатантів повітряного транспорту (АЕВТ) Володимир Тасун висловлює припущення, що прямі польоти до України російськими авіаперевізниками виконуватимуться, а санкції стосуватимуться транзиту.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко указом від 16 вересня ввів у дію рішення РНБОУ від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпали кілька російських авіакомпаній, зокрема найбільша – "Аерофлот".

"Обмеження, часткове або повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень по території України", – в такому вигляді санкції затверджено стосовно "Аерофлоту" у додатку до указу.

Аналогічні санкції введені відносно державіакомпанії РФ "224 льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "ДонАвіа", "КогалимАвіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" тощо.

Державіаслужба України з 17:00 за ЧАСОМ (20:00 за київським часом) 14 серпня 2014 року ввела для російських авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот" спеціальний режим виконання транзитних польотів з РФ через повітряний простір України до Болгарії, Ізраїля, Туреччини, Єгипту та Греції. Він передбачає, що ці авіакомпанії можуть перетинати повітряний простір України лише за умови одержання від неї відповідного дозволу для кожного рейсу окремо.

Прем'єр Росії Дмитро Медведєв до цього, 7 серпня повідомив про припинення транзитних рейсів українських авіакомпаній, що виконують польоти через повітряний простір Росії, до низки країн: Азербайджану, Грузії, Вірменії, Туреччини.

Крім того, Україна раніше заборонила політ російських авіакомпаній до Криму, проте вони продовжують виконувати такі польоти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА