17:24 17.09.2015

Порошенко прийняв вірчі грамоти від нового посла Великої Британії

2 хв читати
Порошенко прийняв вірчі грамоти від нового посла Великої Британії

Президент України Петро Порошенко в четвер прийняв вірчі грамоти від посла Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Джудіт Гоф, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент подякував Великій Британії в особі посла цієї країни за солідарність та усебічну підтримку територіальної цілісності і суверенітету України. "Велика Британія є одним із надійних партнерів України. Ми відчуваємо підтримку Об’єднаного Королівства і солідарність усіх британців з українцями в ці складні часи", - сказав П.Порошенко.

Сторони обговорили стан і перспективи двосторонніх українсько-британських відносин, особливо в частині поглиблення військової та військово-технічної співпраці. "Українські та британські військові пліч-о-пліч демонструють готовність бути разом і захищати не лише територіальну цілісність України, а й свободу і демократію на усьому європейському континенті", - сказав президент і подякував послу за допомогу Великої Британії у справі підготовки українських військових.

П.Порошенко поінформував про небезпеку зриву Мінських домовленостей та мирного процесу на Донбасі у зв'язку із заявами лідерів проросійських бойовиків щодо проведення псевдовиборів у так званих ДНР і ЛНР, озвученими 16 вересня.

Глава держави наголосив на важливості консультативної допомоги з боку Великої Британії в процесі впровадження системних реформ в Україні і відзначив підтримку євроінтеграційного розвитку України, зокрема в питанні введення безвізового режиму з ЄС.

Глава держави повідомив, що доручив РНБО вилучити прізвища журналістів "Бі-Бі-Сі" зі списку санкцій щодо осіб, причетних до анексії Криму та агресії на Донбасі. Президент зазначив: "Свобода преси для мене - абсолютна цінність".

Сторони також обговорили візит президента України до Великої Британії, який має відбутися найближчим часом, а також зустріч прем'єр-міністра Великої Британії та президента України під час сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку наприкінці вересня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА